Foto: izabella929
Náš nedeľný zákusok.
20
porcií
porcií
50 minút
príprava
príprava
20 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
6 ks |
|
6 PL |
|
2 bal |
|
1 bal |
|
Krém: | |
500 g |
|
250 g |
|
|
|
2 PL |
|
dlhé |
|
|
|
10 ks čerstvé |
|
Na vrch: | |
300 ml |
|
2 PL |
|
2 bal |
|
na potretie cesta |
|
Postup
-
1
Vajcia s cukrom som vymiešala do peny.
-
2
K vymiešaným vajciam som pridala zmiešaný práškový puding s práškom do pečiva.
-
3
Trúbu som nechala vyhriať na 180 st. a cesto sa pieklo 20 min.
-
4
Zmiešala som tvaroh s cukrom, mascarpone, citrónovou šťavou a rumom.
-
5
Korpus som potrela slivkovo-kávovým lekvárom.
-
6
Na lekvár som natrela polovicu tvarohového krému.
-
7
Na krém som uložila piškóty ktoré som namáčala v teplom sirupe.
-
8
Na piškóty som natrela druhú polovicu krému.
-
9
Na krém som uložila figy, ktoré som najprv dala do sirupu, lebo boli celkom bez chuti.
-
10
Na figy som zdobila šľahačkou pripravenou s cukrom a so Smetafixom. Prajem vám dobrú chuť.
☆ ☆ ☆ ☆ ☆
Aký veľký bol plech? Takže miesto múky je tam puding- prášok. Zaujímave...
Tie zrniecka figové nie sú tam pichľavé? Uložene v KK.
zas hotové umelecké dielo - rafinovane zdobené a vylepšené slivkami z "kávovej plantáže" a jahodovým sirupom. Spomínam si, že najlepšie figy v živote som jedla na Makarskej riviere a tam som ich zbierala rovno spod stromu ... tej ich chuti sa nedalo odolať. Takže tú kombináciu s jahodami vyskúšam. Vďaka za recept.