Figové rezy fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 18. septembra 2016

Náš nedeľný zákusok.

20
porcií
50 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
6 ks
6 PL
2 bal
1 bal
Krém:
500 g
250 g
2 PL
 dlhé
10 ks čerstvé
Na vrch:
300 ml
2 PL
2 bal
 na potretie cesta




Postup

  1. 1

    Vajcia s cukrom som vymiešala do peny.

    Figové rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    K vymiešaným vajciam som pridala zmiešaný práškový puding s práškom do pečiva.

    Figové rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Trúbu som nechala vyhriať na 180 st. a cesto sa pieklo 20 min.

    Figové rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zmiešala som tvaroh s cukrom, mascarpone, citrónovou šťavou a rumom.

    Figové rezy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Korpus som potrela slivkovo-kávovým lekvárom.

    Figové rezy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na lekvár som natrela polovicu tvarohového krému.

    Figové rezy (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na krém som uložila piškóty ktoré som namáčala v teplom sirupe.

    Figové rezy (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Na piškóty som natrela druhú polovicu krému.

    Figové rezy (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Na krém som uložila figy, ktoré som najprv dala do sirupu, lebo boli celkom bez chuti.

    Figové rezy (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Na figy som zdobila šľahačkou pripravenou s cukrom a so Smetafixom. Prajem vám dobrú chuť.

    Figové rezy (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

haji
Tvůj recept se mi moc líbí, milá Izi, krásné fota- krásné řezy, hned bych ochutnala. Jsi šikulka!!
siisa
Úžasne vyzerajúci koláčik, nádherná prezentácia..... no super !
mesiar50
Nádherné rezy a šikovná cukrárka, ktorá si zaslúži môj veľký obdiv. ♡
☆ ☆ ☆ ☆ ☆
jack
Pekný zákusoček.Zaujímavý.
havino
presne tak @Izka , dobre si urobila, že si dala figy do sirupu, ja ich mám na linke, ulakomila som na dosť kúskov, lebo ich zbožňujem, ale kde to sa nedá porovnať s tými chorvátskymi čo som tam jedla, tie boli sladučke, tieto u nás, čo dozrievajú cestou v kamione, alebo v skladoch sú úplne bez chuti, ale koláčik vyzerá ohromne, aj keby tam tie figy neboli
sracz
Váš nedeľný zákusok, milá @izabella929 by zdobil aj náš stôl, určite by chutil, najviav mne. ... pravou nohou vykroč aj do nového týždňa!
marienka44
Krásne ako vždy. :-)
Aký veľký bol plech? Takže miesto múky je tam puding- prášok. Zaujímave...
Tie zrniecka figové nie sú tam pichľavé? Uložene v KK.
izabella929
@marienka44 ,veľkosť plechu je 27x37cm. a figové zrniečka sú úplne neškodné, takmer ich necítiť aspoň nie tak ako ich je cítiť v sušených figách.. napriek tomu ma figy tolálne sklamali, bol úplne bez chuti, preto som ich musela poliať sirupom.Všetkým vám veľmi pekne ďakujem za vaše komentáre.-)
fcielkamaja
Milá Izabell,
zas hotové umelecké dielo - rafinovane zdobené a vylepšené slivkami z "kávovej plantáže" a jahodovým sirupom. Spomínam si, že najlepšie figy v živote som jedla na Makarskej riviere a tam som ich zbierala rovno spod stromu ... tej ich chuti sa nedalo odolať. Takže tú kombináciu s jahodami vyskúšam. Vďaka za recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia