Fettucine alla Carbonara
Autor receptu: jasminelis
Klasický recept z východného Talianska. K tomuto jedlu je najvhodnejší paradajkový šalát z bazalkou a - ako je v Taliansku zvykom - biely chlieb alebo pečivo.
4 porcie |
20 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Údené morčacie prsia pokrájame najprv na rezančeky, ktoré ešte naprieč prekrojíme. V panvici rozohrejeme olej a pokrájané mäso pri nízkej teplote a za stáleho miešania opekáme asi 5 minút. Potom panvicu odstavíme.
- Do väčšieho hrnca dáme zovrieť veľké množstvo osolenej vody a zelené rezance uvaríme podľa návodu na obale, aby boli „al dente".
- Vajcia dôkladne rozšľaháme so smotanou vo veľkej predhriatej mise alebo v horúcom vodnom kúpeli. Vmiešame nastrúhaný parmezán, omáčku osolíme a okoreníme.
- Hotové rezance scedíme a prepláchneme horúcou vodou, aby sa nelepili. Na site ich necháme dôkladne odkvapkať.
- Odkvapkané, ešte horúce rezance pridáme aj s opečeným morčacím mäsom do smotanovej omáčky v mise. Všetky prísady v mise premiešame a ihneď podávame.