Fettucine alla Carbonara

Autor receptu: jasminelis

Klasický recept z východného Talianska. K tomuto jedlu je najvhodnejší paradajkový šalát z bazalkou a - ako je v Taliansku zvykom - biely chlieb alebo pečivo.

4
porcie
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Údené morčacie prsia pokrájame najprv na rezančeky, ktoré ešte naprieč prekrojíme. V panvici rozohrejeme olej a pokrájané mäso pri nízkej teplote a za stáleho miešania opekáme asi 5 minút. Potom panvicu odstavíme.
  2. Do väčšieho hrnca dáme zovrieť veľké množstvo osolenej vody a zelené rezance uvaríme podľa návodu na obale, aby boli „al dente".
  3. Vajcia dôkladne rozšľaháme so smotanou vo veľkej predhriatej mise alebo v horúcom vodnom kúpeli. Vmiešame nastrúhaný parmezán, omáčku osolíme a okoreníme.
  4. Hotové rezance scedíme a prepláchneme horúcou vodou, aby sa nelepili. Na site ich necháme dôkladne odkvapkať.
  5. Odkvapkané, ešte horúce rezance pridáme aj s opečeným morčacím mäsom do smotanovej omáčky v mise. Všetky prísady v mise premiešame a ihneď podávame.