Foto: abkul
Tvarohové dezerty sú u nás veľmi obľúbené, poznám ich veľa s rozličnými obmenami. Každý si ten svoj prispôsobí podľa svojej chuti. Tak aj ja som Zobraziť celý popisTvarohové dezerty sú u nás veľmi obľúbené, poznám ich veľa s rozličnými obmenami. Každý si ten svoj prispôsobí podľa svojej chuti. Tak aj ja som našla v starom časopise dezert, ktorý som si trochu upravila. Prezrela som tu veľa tvarohových zákuskov ale zatiaľ som takýto nenašla. Keďže je čerstvo upečený, tak pridávam recept aj pre Vás. Je výborný pre toho, kto má rád suchšie /teda menej plnkové/ zákusky a k tomu šikovne urobené. U nás sa minie veľmi rýchlo.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
2 hrnčeky |
|
1 hrnček |
|
3 ks |
|
1 hrnček vlažné |
|
2 PL |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
Plnka: | |
500 g |
|
200 g |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
1 hrnček |
|
1 hrnček vlažné |
|
1 ks prášok |
|
Dokončenie: | |
150 g |
|
400 g |
|
1 ks |
|
2 PL |
|
Postup
-
1
Zamiešame na cesto najprv sypké suroviny. V mlieku rozmiešame celé vajcia, pridáme do sypkej zmesi a vymiešame. Hneď si pripravíme plnku: Zmiešame tvaroh so smotanou a vajíčkami, pridáme cukre a vanilkový puding-prášok a nakoniec za stáleho miešania prilievame mlieko.
-
2
Polovicu tmavého cesta rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech. Na toto cesto opatrne lyžicou lejeme tvarohovú plnku.
-
3
Na tvarohovú plnku zasa opatrne pokladieme stierkou druhú polovicu tmavého cesta.
-
4
Pečieme v predohriatej rúre pri 180 stupňov asi 25 minút a necháme vychladnúť.
-
5
Vychladnutý zákusok potrieme marhuľovým džemom. Naň natrieme vyšľahanú šľahačku so stužovačom a 1KL práš. cukru. Posypeme strúhanou čokoládou a necháme poriadne vychladiť. Dobrú chuť.
elisticka - no to je krása, je úžasný podaril sa skvelo, som rada.Bez tej strúh. čokolády vyzerá ešte lepšie.