Farebné zemiaky.

Autor receptu: jarbra

Zo zvyšných zemiakov v šupke chutná,zdravá večera :-)Recept zo starého časopisu.

Postup

  1. Zemiaky umyte,uvárime v šupke.Po vychladnúti z každého zemiaka zrežeme vrch.Vnútro vydlabeme a zemiaky opatrne ošúpeme a posollíme.Hrášok dáme variiť. Tak ho scedíme a rozmixujeme.
  2. Vnútro zo zemiakov aj vršky popučime alebo pomelieme.Pridáme syr,soľ,muškatový oriešok.Hmotu rozdelíme na polovicu. Jednu zmiešáme s rozmixovaným hráškom a druhú s paradájkovým pretlákom alebo kečupom.
  3. Ušľaháme z bielkov tuhý sneh .
  4. Pridáme ho do oboch plniek.
  5. Zemiaky ponatieráme z vonku olejom a naplníme . Jeden zemiak s paradájkovou,druhý s hraškovou hmotou.Dáme na pekáč .
  6. Pečieme 20 minút .Rúru vypneme.Zemiaky necháme ešťe 10 minút v rúre. Podávame so zeleninovým šalatom.