Farebná roláda
Foto: droetker
Komerčný recept
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Cesto: | |
4 ks |
|
100 g |
|
1 bal |
|
120 g |
|
1 zarovnaná ČL |
|
2 zarovnané ČL |
|
Náplň: | |
250 ml |
|
100 g |
|
z 1 citróna |
|
250 ml |
|
1 bal |
|
1 ČL |
|
2 ks |
|
Postup
-
1
Na prípravu cesta vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom vajcia s cukrom a vanilínovým cukrom do peny. Múku s kypriacim práškom zmiešame a preosejeme do vyšľahanej peny. Všetko dôkladne premiešame.
- 2
2/3 cesta nanesieme pomocou stierky na plech (30 x 40 cm) vyložený papierom na pečenie. Cesto nanášame v pruhoch tak, aby medzi nimi vznikli medzery. Do zvyšného cesta opatrne vmiešame preosiate kakao a vyplníme ním medzery na plechu. Pečieme v predhriatej rúre.<br /><br /> Elektrická rúra: 200 °C<br /> Teplovzdušná rúra: 180 °C <br /> Plynová rúra: stupeň 4<br /><br /> Doba pečenia: asi 12 minút
- 3
Piškótové cesto ihneď po upečení vyklopíme na práškovým cukrom posypaný papier na pečenie a papier zvrchu stiahneme. Cesto potom prikryjeme vlhkou utierkou.
- 4
Na prípravu náplne zmiešame pochúťkovú smotanu s práškovým cukrom a citrónovou šťavou. Vyšľaháme smotanu a pridáme ju do náplne. Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale a spolu s rumovou arómou vmiešame do smotanovej náplne. Všetko dôkladne premiešame.
- 5
Hotovou náplňou rovnomerne potrieme vychladnutú piškótu. Broskyne nakrájame na malé kúsky, pokladieme ich na náplň a uložíme na 10 minút do chladničky. Potom zákusok zrolujeme do rolády a dáme na 2 hodiny do chladničky stuhnúť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu