Farebná roláda
	        Autor receptu: droetker 	         
	        
	        Komerčný recept | 
				  	  
				  	45 minút príprava  | 
				  	  
				  	12 minút tepelná úprava  | 
 
 Postup- Na prípravu cesta vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom vajcia s cukrom a vanilínovým cukrom do peny. Múku s kypriacim práškom zmiešame a preosejeme do vyšľahanej peny. Všetko dôkladne premiešame. 
 - 2/3 cesta nanesieme pomocou stierky na plech (30 x 40 cm) vyložený papierom na pečenie. Cesto nanášame v pruhoch tak, aby medzi nimi vznikli medzery. Do zvyšného cesta opatrne vmiešame preosiate kakao a vyplníme ním medzery na plechu. Pečieme v predhriatej rúre.<br /><br />
Elektrická rúra: 200 °C<br />
Teplovzdušná rúra: 180 °C <br />
Plynová rúra: stupeň 4<br /><br />
Doba pečenia: asi 12 minút
 - Piškótové cesto ihneď po upečení vyklopíme na práškovým cukrom posypaný papier na pečenie a papier zvrchu stiahneme. Cesto potom prikryjeme vlhkou utierkou. 
 - Na prípravu náplne zmiešame pochúťkovú smotanu s práškovým cukrom a citrónovou šťavou. Vyšľaháme smotanu a pridáme ju do náplne. Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale a spolu s rumovou arómou vmiešame do smotanovej náplne. Všetko dôkladne premiešame. 
 - Hotovou náplňou rovnomerne potrieme vychladnutú piškótu. Broskyne nakrájame na malé kúsky, pokladieme ich na náplň a uložíme na 10 minút  do chladničky. Potom zákusok zrolujeme do rolády a dáme na 2 hodiny do chladničky stuhnúť.
 
             
          
        
		  
		
		
          
         |