Farebná roláda

Autor receptu: droetker

Komerčný recept

45 minút
príprava
12 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na prípravu cesta vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom vajcia s cukrom a vanilínovým cukrom do peny. Múku s kypriacim práškom zmiešame a preosejeme do vyšľahanej peny. Všetko dôkladne premiešame.
  2. 2/3 cesta nanesieme pomocou stierky na plech (30 x 40 cm) vyložený papierom na pečenie. Cesto nanášame v pruhoch tak, aby medzi nimi vznikli medzery. Do zvyšného cesta opatrne vmiešame preosiate kakao a vyplníme ním medzery na plechu. Pečieme v predhriatej rúre.<br /><br /> Elektrická rúra: 200 °C<br /> Teplovzdušná rúra: 180 °C <br /> Plynová rúra: stupeň 4<br /><br /> Doba pečenia: asi 12 minút
  3. Piškótové cesto ihneď po upečení vyklopíme na práškovým cukrom posypaný papier na pečenie a papier zvrchu stiahneme. Cesto potom prikryjeme vlhkou utierkou.
  4. Na prípravu náplne zmiešame pochúťkovú smotanu s práškovým cukrom a citrónovou šťavou. Vyšľaháme smotanu a pridáme ju do náplne. Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale a spolu s rumovou arómou vmiešame do smotanovej náplne. Všetko dôkladne premiešame.
  5. Hotovou náplňou rovnomerne potrieme vychladnutú piškótu. Broskyne nakrájame na malé kúsky, pokladieme ich na náplň a uložíme na 10 minút do chladničky. Potom zákusok zrolujeme do rolády a dáme na 2 hodiny do chladničky stuhnúť.