Fantastický kardinálov koláč s čučoriedkami fotorecept
Foto: mojack
...na návšteve som ochutnala. Recept bol hneď napísaný.Kto raz ochutná...musí si pridať.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Rozdelíme si vajíčka: V jednej nádobe na šľahanie -2 vajcia, 8 žĺtkov. V druhej 8 bielkov.
-
2
Z 8 bielkov a z 210 g cukru vyšľahám tuhý sneh.
-
3
Dve vajcia, 8 žĺtkov, 80 g kryštálového a 1 vanilínový cukor vyšľahám do hustej peny. Potom jemne zapracujem múku s kypriacim práškom.
-
4
Sneh a cesto mám prichystané. Plech vyložím papierom na pečenie .
-
5
Cukrárenským vreckom na plech vedľa seba striedavo vytláčam pásy snehu.
-
6
Žltkové cesto vytláčam medzi pásy snehu.
-
7
Takto pripravené si vložím do predhriatej rúry.
-
8
Pečiem 185 stupňov asi 18- 20 minút.
-
9
Pripravené čučoriedky opláchnem vodou a asi z polovice uvarím lekvár.
-
10
Šlahačku vyšľahám so stužovačom.
-
11
Pridám polovicu čučoriedok
-
12
a jemne zamiešam.
-
13
Upečené, napolovicu rozrezané cesto natriem vychladeným lekvárom.
-
14
Naň pridám šľahačku ,
-
15
rozotriem. Zakryjeme druhou polovicou plátu .
-
16
Trochu natriem zvyšným lekvárom a jemne posypeme práškovým cukrom.
-
17
Dám stuhnúť na pár hodín,
-
18
ale mne sa to nepodarilo a pustili sme sa rovno do toho. :-))
Dakujem , všetkým varecháčom ktorí vyskúšali a napísali.
Veľmi dobrý recept, všetkým doporučujem a ďakujem zaň
myslím si , že je dobre sa občas obzrieť za takými skvelými receptami :-)
Dobré vědět, dobrá vychytávka!
Děkuji!
ja nahrádzam muku kukuričným škrobom :)
Ďakujem za recept a prajem všetko dobré v novom roku všetkým na Vareche ☺️