Fantastický kardinálov koláč s čučoriedkami (fotorecept)
Autor receptu: mojack
...na návšteve som ochutnala. Recept bol hneď napísaný.Kto raz ochutná...musí si pridať.
30 minút príprava |
18-20 minút tepelná úprava |
Postup
- Rozdelíme si vajíčka:
V jednej nádobe na šľahanie -2 vajcia, 8 žĺtkov.
V druhej 8 bielkov.
- Z 8 bielkov a z 210 g cukru vyšľahám tuhý sneh.
- Dve vajcia, 8 žĺtkov, 80 g kryštálového a 1 vanilínový cukor vyšľahám do hustej peny. Potom jemne zapracujem múku s kypriacim práškom.
- Sneh a cesto mám prichystané.
Plech vyložím papierom na pečenie .
- Cukrárenským vreckom na plech vedľa seba striedavo vytláčam pásy snehu.
- Žltkové cesto vytláčam medzi pásy snehu.
- Takto pripravené si vložím do predhriatej rúry.
- Pečiem 185 stupňov asi 18- 20 minút.
- Pripravené čučoriedky opláchnem vodou a asi z polovice uvarím lekvár.
- Šlahačku vyšľahám so stužovačom.
- Pridám polovicu čučoriedok
- a jemne zamiešam.
- Upečené, napolovicu rozrezané cesto natriem vychladeným lekvárom.
- Naň pridám šľahačku ,
- rozotriem. Zakryjeme druhou polovicou plátu .
- Trochu natriem zvyšným lekvárom a jemne posypeme práškovým cukrom.
- Dám stuhnúť na pár hodín,
- ale mne sa to nepodarilo a pustili sme sa rovno do toho. :-))