Fantastický kardinálov koláč s čučoriedkami (fotorecept)

Autor receptu: mojack

...na návšteve som ochutnala. Recept bol hneď napísaný.Kto raz ochutná...musí si pridať.

30 minút
príprava
18-20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Rozdelíme si vajíčka: V jednej nádobe na šľahanie -2 vajcia, 8 žĺtkov. V druhej 8 bielkov.
  2. Z 8 bielkov a z 210 g cukru vyšľahám tuhý sneh.
  3. Dve vajcia, 8 žĺtkov, 80 g kryštálového a 1 vanilínový cukor vyšľahám do hustej peny. Potom jemne zapracujem múku s kypriacim práškom.
  4. Sneh a cesto mám prichystané. Plech vyložím papierom na pečenie .
  5. Cukrárenským vreckom na plech vedľa seba striedavo vytláčam pásy snehu.
  6. Žltkové cesto vytláčam medzi pásy snehu.
  7. Takto pripravené si vložím do predhriatej rúry.
  8. Pečiem 185 stupňov asi 18- 20 minút.
  9. Pripravené čučoriedky opláchnem vodou a asi z polovice uvarím lekvár.
  10. Šlahačku vyšľahám so stužovačom.
  11. Pridám polovicu čučoriedok
  12. a jemne zamiešam.
  13. Upečené, napolovicu rozrezané cesto natriem vychladeným lekvárom.
  14. Naň pridám šľahačku ,
  15. rozotriem. Zakryjeme druhou polovicou plátu .
  16. Trochu natriem zvyšným lekvárom a jemne posypeme práškovým cukrom.
  17. Dám stuhnúť na pár hodín,
  18. ale mne sa to nepodarilo a pustili sme sa rovno do toho. :-))