Fantastická čokoládová torta fotorecept

pn - fotkapn, 30. novembra 2014
Fantastická čokoládová torta (fotorecept)
Foto: pn

Tento recept mi dala moja mamina ked som teraz bola u nej na dovolenke,hned som ho musela vyskušat,pretože mal muž narodeniny....Torta je naozaj fantasticka!!!!

12-14
porcií
60 minút
na 160 °C

Suroviny

Cesto:
6 ks
150 g
150 g
125 g
140 g
1 ks
Krém:
300 g
250 g (alebo tvaroh jemný)
4 dcl
Na posypanie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    spravime si korpus: čokoladu roztopime a nechame vychladnut.maslo vyšlahame s cukrom,pridame žltky a vyšlahame

    Fantastická čokoládová torta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ked sme vyšlahali pomaly pridavame vychladnutu ale tekutu čokoladu

    Fantastická čokoládová torta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    potom pridame muku,prašok do pečiva a tuhy sneh,ktory pomaličky vmiešame varechou. Vymiešane cesto dame do tortovej okruhlej formy a pečieme asi 60min na 160stupnov

    Fantastická čokoládová torta (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Krem si spravime tak,že: roztopenu čokoladu,vychladnutu a ešte stale tekutu premiešame s mascarponeom(ja som dala jemny tvaroh)

    Fantastická čokoládová torta (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    smotanu vyšlahame a pridame do čokoladoveho kremu,vymiešame a s kremom naplnime tortu.

    Fantastická čokoládová torta (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ja som prerezala korpus na tri časti,každy korpus som namočila s višnovym likerom(možete aj cukrovym sirupom s rumom)

    Fantastická čokoládová torta (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    celu tortu natrieme,ozdobime,dame stuhnut do chladničky a druhy den podavame.

    Fantastická čokoládová torta (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

42 komentárov k receptu
Pozdravujem všetkých milovníkov čokolády ! Super recept, práve sme ho dojedli. Urobila som to na plech a presne som dodržala postup. Je geniálny. Navrch si "mužské osadenstvo" požadovalo krowkový alebo karamelový topik. To bola obrovská bodka. Tento koláč je u nás určite zaradený do kategorie exkluziv. Čokoládu som použila 62 %. Super. Veľké ďakujem. Ozaj vymysleli sme, že ešte tak kvalitnú vanilkovú zmrzku malý kopček tak za ozvláštnenie, by na budúce mohol byť.
@pn , robím práve tvoju tortu. Korpus je už upečený, ale teraz som robila plnku a keď som zmiešala čokoládu s tvarohom, veľmi mi tá hmota zhustla. Sotva ju premiešam varechou. Neviem či keď pridám vyšľahanú smotanu, či to zriedne, alebo mám pridať do tvarohu trochu mlieka? Asi som ten tvaroh s čok. dlho šľahala.
9153_1557420417 - profilový obrázok
pn
@siskam ,prepac,ze som ti neodpisala ked si robila tortu ale prave som prisla z prace,ten tvaroh sa nemiesa dlho,ale malo by to byt dobre ked das slahacku...Napis ci sa podarilo!!!!Pekny pozdrav
9153_1557420417 - profilový obrázok
pn
@slavomira106 ,neviem ci by bola ta praškova dobra,podla mna ona nemože zamenit tabličkovu,ja tu praškovu davam ked robim rumove gulky ale v tejto torte som to este neskusala
Potvrdzujem, torta je fantastická. Mala som trochu problém s plnkou, veľmi mi zhustla, ale podľa rád našich milých varecháčok /viď diskusie-renulienka/ som ju dokončila. A bola fakt skvelá. Určite ju budem robiť často. Ďakujem za recept @Pn.
Skvelý recept na tortu, jednoduchý a dosť čokoládový. Perfektné, dnes som piekla a dopadlo to super! Akurát plnku som si zamenila za parížsku lebo mám rada.
Ale inak bomba, ukladám si recept :)
9153_1557420417 - profilový obrázok
pn
@Jitka4 (21.9.2016 16:44)

Ahoj Jitka4,rastlinna smotana je vyrobena z rastlinnych tukov,nie je to klasicka šlahačkova smotana 33%, teraz sa vacsinou v cukrarnach pouziva do zakuskov vacsinou rastlinna šalahačka,ktora vydrzi dlhsie a neprešlaha sa ako obycajna šlahačkova smotana :),Krasny pozdrav!!
Ahoj @Pn torta je vyborna. Korpus je super, ale mala som problem s plnkou: po zmiesani cokolady a mascarpone tvrde ako hlina. Robot sa zapotil :) Primiesala som 30%nu slahacku, trochu to povolilo, ale na moj vkus este stale trosku tvrde. A neskutocne rychlo plnka tuhla! Napriek tomu torta zozala uspech. Pouzila som 74%nu cokoladu, takze plnka nemala byt z coho sladka, pre sladkomilov by som odporucala pridat cukor alebo pouzit mliecnu cokoladu. Nam vsak chutila. Dakujem za recept!



Pridaj komentár k receptu: