Foto: pn
Tento recept mi dala moja mamina ked som teraz bola u nej na dovolenke,hned som ho musela vyskušat,pretože mal muž narodeniny....Torta je naozaj fantasticka!!!!
porcií
na 160 °C
Suroviny
Cesto: | |
6 ks |
|
150 g |
|
150 g |
|
125 g |
|
140 g |
|
1 ks |
|
Krém: | |
300 g |
|
250 g (alebo tvaroh jemný) |
|
4 dcl |
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
spravime si korpus: čokoladu roztopime a nechame vychladnut.maslo vyšlahame s cukrom,pridame žltky a vyšlahame
-
2
ked sme vyšlahali pomaly pridavame vychladnutu ale tekutu čokoladu
-
3
potom pridame muku,prašok do pečiva a tuhy sneh,ktory pomaličky vmiešame varechou. Vymiešane cesto dame do tortovej okruhlej formy a pečieme asi 60min na 160stupnov
-
4
Krem si spravime tak,že: roztopenu čokoladu,vychladnutu a ešte stale tekutu premiešame s mascarponeom(ja som dala jemny tvaroh)
-
5
smotanu vyšlahame a pridame do čokoladoveho kremu,vymiešame a s kremom naplnime tortu.
-
6
ja som prerezala korpus na tri časti,každy korpus som namočila s višnovym likerom(možete aj cukrovym sirupom s rumom)
-
7
celu tortu natrieme,ozdobime,dame stuhnut do chladničky a druhy den podavame.
varecha.pravda.sk/recepty/cokoladova-torta-fantasta/17631...
Ale inak bomba, ukladám si recept :)
forma je 24cm
Ahoj Jitka4,rastlinna smotana je vyrobena z rastlinnych tukov,nie je to klasicka šlahačkova smotana 33%, teraz sa vacsinou v cukrarnach pouziva do zakuskov vacsinou rastlinna šalahačka,ktora vydrzi dlhsie a neprešlaha sa ako obycajna šlahačkova smotana :),Krasny pozdrav!!
Dakujem velmi pekne za pekny komentar a hlavne,ze torta chuti...som velmi rada.DAKUJEM
som velmi rada.Pekny pozdrav
Ešte som takto dobrú tortu neurobila, vždy som bola s niečím nespokojná alebo som v polovici procesu ľutovala, že som sa na to vôbec dala.
Tento recept prebehol bez nervov a najmä vyšiel presne podľa predstáv bez toho aby som musela improvizovať. :-) zapísala som si ho do receptára a určite sa k nemu budem vďačne vracať. Názov neklame, je to naozaj jedna fantastická čokoládová torta :-)