Falošný fazuľový guláš s haluškami - nokerlami fotorecept

mesiar50 - fotkamesiar50, 15. novembra 2013
Falošný fazuľový guláš s haluškami - nokerlami (fotorecept)
Foto: mesiar50

Iste je na vareche veľa takýchto,alebo podobných receptov.No možno niekoho zaujme ako toto jedlo varíme tu u nás pri slovensko- maďarskom pomedzí.

8
porcií
90 minút
príprava

Suroviny

cca 300 g
1 balenie(sáčok)
1 ks
1 - 2 ks (podľa velkosti)
1 - 2 ks (podľa veľkosti)
5 - 6 ks
Koreniny:
podľa potreby
podľa potreby
podľa potreby (minimum)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Predošlí deň som si dal namočiť fazuľu do studenej vody.Najlepšie je to asi cez noc. Na obrázku č.1 si povaríme fazuľu asi 10-15 minút.To len preto aby som potom tú hnedú vodu zlial z nej dolu.

    Falošný fazuľový guláš s haluškami - nokerlami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Po uplynutí tých cca.15 minút fazuľu scedíme.

    Falošný fazuľový guláš s haluškami - nokerlami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ďalej si nakrájame petržlen,mrkvu,cibuľu,na úhľadné menšie kocky.Zemiaky dáme na väčšie kocky.

    Falošný fazuľový guláš s haluškami - nokerlami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Údené mäso (v mojom prípade to bolo tepelne upravené) si pokrájame tiež na úhľadné malé kocky.

    Falošný fazuľový guláš s haluškami - nokerlami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Usmažíme si cibuľu do zlato hneda a nasypeme na ňu mletú papriku červenú.V zápätí ju stiahneme z ohniska aby sa nám paprika zbytočne nezhorela a nezhorkla.Necháme ju trochu vylúhovať.

    Falošný fazuľový guláš s haluškami - nokerlami (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pokračujeme pridaním mäsa,petržlenu,fazule a mrkvy.Podleje studenou vodou,ale iba toľko čo nám prikryje suroviny a plus ešte kúsok navyše.Skúsený varecháči iste vedia o čom tu píšem.Keďže sa nejedná o polievku zmes by mala byť hustejšia.Tieto informácie sú skôr pre laikov.Zemiaky som pridal až vtedy,keď bola už fazuľa do do 3/4 resp.skoro uvarená. Koreniny som aplikoval, len podľa mojej chuti (podľa potreby). Soľ som nemusel pridať keďže údeniny sú väčšinou presolené.

    Falošný fazuľový guláš s haluškami - nokerlami (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na obrázku č.7 vidíte už podliatu zmes na fazuľový guláš.Treba samozrejme rátať aj s tým,že sa voda z jedla bude odparovať.No treba to sledovať aby sa nám to nepripieklo Varil som to niečo vyše hodiny.Na moje prekvapenie sa tá fazuľa uvarila relatívne skoro. Nakoniec som do guláša pridal koreniny.A pokiaľ mi jedlo pekne bublalo tak som si spravil halušky.(nokerle)nebude to asi slovenské slovo,ale veľa ľudí to nazýva aj takto.

    Falošný fazuľový guláš s haluškami - nokerlami (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Halušky som namiešal z týchto surovín : polohrubá múka,1 vajce,350 ml studenej vody.Keď som ich scedil tak som na ne nalial trochu oleja aby sa nelepili.Manželka chcela makové tak som jej na ne nainštaloval mletý mak a kryštálový cukor.Ja som si ich pridal do toho fazuľového gulášu. Priatelia prajem vám dobrú chuť.

    Falošný fazuľový guláš s haluškami - nokerlami (fotorecept) - obrázok 8
Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Údené mäso, Strukoviny, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Varené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@mesiar50 , musím sa priznať, že som Bab gulyas ešte takto nerobila a veľmi sa mi páči tento Tvoj recept, je to taká rýchlovka, sýta, chutná, voňavá. Veru ukladám a niekedy isto podľa Teba skúsim veľmi rada :) 5*
Ja zvyknem robievať buď z údeného kolena, alebo tu na vareche mám medzi receptami letnú rýchlu verziu s údenými kuracími stehnami: