Falošné husacie pečienky

Autor receptu: zemo

Jedlo by som odporúčal hlavne mužom. Po prvé - jednoduchosť prípravy a po druhé - ušetríte si ním na pivo.

5
porcií
20 minút
príprava
40 minút
na 150 °C

Postup

  1. Takto chlapi. Nikomu ani muk, že to nie je pečienka z husí! Nikto to nespozná a vám zostanú peniaze, ktoré by ste za ňu vysolili!
  2. Bravčovú pečienku (pśśt!) pomeliete na mäsovom mlynčeku, pridáte vajcia, smotanu, korenie a podľa chuti osolíte. Dobre premiešate a zmes vložíte do tukom vymazanej formy. Môžete využiť aj malú formu na takzvané jelenie chrbty. Taká hrbatá či zvlnená na dne! Ak nebudete vedieť, ktorá to je, zavolajte žene, mame či svokre. Aj tak nevedia, čo je s vami, lebo ste s nimi dávno nehovorili.
  3. V stredne vyhriatej trúbe (cca 150 stupňov) pečiete. Nie dlho, stačí odhadom asi 30 až 40 minút.
  4. Po upečení vyklopíte z formy a pokrájate na plátky. Na veľkej miske obložíte, čím len chcete – zelenina, nakladané uhorky, feferónky, baranie rohy a tak. Podávate s pečivom alebo tiež s bielym chlebíkom. Potom hosťom tvrdíte, že ta husacia pečienka je síce drahá ako šľak, ale čo by ste pre svoju rodinu a priateľov neurobili. A euráčiky hrejú vo vrecku a tešia sa, že vás na pivku čoskoro opustia.