Falošná husacia pečeň

renka157 - bez fotkyrenka157, 7. januára 2012

Falošnu husaciu pečeň robim často na chaty a na opekačku taku chuťovku s chlebom.Recept mi dala moja sesternica a je ozaj dobry.

4
porcie
20 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

50 dkg
4ks ks surové
2 dcl
1




Postup

  1. 1

    Všetko zmixovať vyliať do pekača a piecť na 180´C -1hodinu.Konzumujeme to s pekača s chlebom mňam.

Diskusia k receptu

renka157
Môžete to použiť na očka alebo deťom na desiatu je to vlastne ako paštieka a v zimnom obdobi ked je chladno tak môže byt v chladničke aj 3-4 dni ved je to upečene.....skuste a dajte vedieť ...
izabella929
ako koľvek, ale pečienka tiež patrí medzi naše obľúbené jedlá..či restovaná, vyprážaná,,so zeleninou...proste je fajn.-)
helca103
poznám a robím veľmi často,naozaj veľmi dobré kedykoľvek a kdekoľvek, ked nemám bravčovú tak použijem aj kuraciu pečeň. Masť používam kačaciu tu mám skoro vždy po ruke.
Kto má rád pečienku tak toto jedlo si užije :-)
evanaaa
Práve dnes som robila z pol kg kačacích pečienok, ale najprv som si opražila cibuľku na kačacej masti a tú som k mase pridala po vychladnutí, dala som 4 vajcia a šľahačkovú smotanu, už som zjedla dva chleby ňou natreté, muž si len tak párkrát nabral do úst bez ničoho. A zostalo dosť. Piekla som vo vaničke, ktorá sa dá roztiahnuť.
tinca
ja by som povedala, že by tam mal byť aspoň tuk husací, keď falošná husacia pečeň, alebo ako radí @helca103. Ináč môže to byť výborné,za tepla aj na studeno.
braxi
ja robím s kuracej pečene a zmes nedám piecť, ale dám do malých zaváracích pohárov a sterilizujem...vydržia dlho ak sa hneď nezjedia :o))
garanco
Recept hodný vyskúšania, zaujala ma tá smotana v pečeni !
olinka12
Varešky takúto pečeň robievam ale namiesto bravčovéj masti dám kačaciu a je vyborná. Chováme kačky tak kačacieho tuku mám dosť.Recept si aj tak uložím.
renka157
tinca môže sa dať aj husacia masť ja mam bližšie k bravčovej .cmuk
evanaaa
@Braxi , aj ja som radšej chcela sterilizovať, ak sa sem podívaš ešte, prosím ťa, ako dlho a na koľko stupňoch ju varíš ? A môže sa sterilizovať aj keď sú tam vajcia a smotana? Alebo mi niekto z vás poraďte, ak to robievate, dík.
havino
no veru už davno mam chuť na taku domacu paštetu a mam dva 7dc pohare kačacej masti, tak zajtra už aj hned urobim,ale ja dam tiež šľahačkovú smotanu , ako @evanaaa a upečiem aj domaci chlebik
bozulka
Robievala som dlhé roky,aj pečenú aj do pohárov.Pečienky aké boli v dosahu a tak isto aj tuk.Vždy bola výborná.
@evanaaa , na koľko stupňov to nepoviem,ale varila som asi hodinu.Keď som chcela uchovať na dlhšiu dobu tak som varila ešte druhý deň asi pol hodiny.Veľmi dôležité je nedávať plný pohár,aspoň 3cm nechať prázdne.
havino
ja sa ešte spýtam, že či by nebolo dobré ju piecť aj na plechu s vodou v nejakej forme? lebo tak to vídavam,že tak sa to aj pečie,len aky je rozdiel neviem
tothka
Tiež robievam často s kačacím tukom a obyčajne aj z kuracích pečienok a túto dávku pečiem v dvoch formách na srnčí chrbát, iba si ju vysteliem alobalom, aby som ju potom ľahšie umyla.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia