Extra kokosky
Autor receptu: pumaamravec
Kokosky, ktoré chutia každému. Jednoduchá, rýchla
dobrota pre všetkých. Už počas tuhnutia minimálne
polovica záhadne zmizne. :)
30 porcií |
15 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Tento recept je aj pre celiatikov, kde je použitá Maisgriess z DM drogérie čiže kukuričná krupica/polenta. Je možné použiť aj 3 PL pšeničnej krupice ak nemáte bezlepkovú stravu. Mandlové mlieko je jemne sladké tak sa do tohto receptu výborne hodí, ale každý si môže recept samozrejme prispôsobiť podľa chuti.
- Mandlové mlieko spolu s polentou a cukrom privedieme do varu a za stáleho miešania varíme do zhustnutia. Kašu necháme vychladiť.
- Do malého hrnčeka si nalámeme čokoládu a pridáme kokosový olej. Na najmenšom plamienku si čokoládu roztopíme.
- Do vychladenej kaše pridáme kokos a premiešame. Mokrými rukami naberáme čajovou lyžičkou hmotu a rukami formujeme gulôčky. Guľky ponárame do čokolády na vidličke, čokoláda odkvapká a guľku dáme na sitko alebo mriežku. Vložíme do chladničky. Počas tuhnutia kontrolujeme stav a keď sú stuhnuté aj posledné 2 pre celiatickú návštevu ponúkneme ich:D