Extra kokosky

Autor receptu: pumaamravec

Kokosky, ktoré chutia každému. Jednoduchá, rýchla dobrota pre všetkých. Už počas tuhnutia minimálne polovica záhadne zmizne. :)

30
porcií
15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Tento recept je aj pre celiatikov, kde je použitá Maisgriess z DM drogérie čiže kukuričná krupica/polenta. Je možné použiť aj 3 PL pšeničnej krupice ak nemáte bezlepkovú stravu. Mandlové mlieko je jemne sladké tak sa do tohto receptu výborne hodí, ale každý si môže recept samozrejme prispôsobiť podľa chuti.
  2. Mandlové mlieko spolu s polentou a cukrom privedieme do varu a za stáleho miešania varíme do zhustnutia. Kašu necháme vychladiť.
  3. Do malého hrnčeka si nalámeme čokoládu a pridáme kokosový olej. Na najmenšom plamienku si čokoládu roztopíme.
  4. Do vychladenej kaše pridáme kokos a premiešame. Mokrými rukami naberáme čajovou lyžičkou hmotu a rukami formujeme gulôčky. Guľky ponárame do čokolády na vidličke, čokoláda odkvapká a guľku dáme na sitko alebo mriežku. Vložíme do chladničky. Počas tuhnutia kontrolujeme stav a keď sú stuhnuté aj posledné 2 pre celiatickú návštevu ponúkneme ich:D