Džem z jahôd, rebarbory a malín

Autor receptu: redakcia

Suroviny

Postup

  1. Jahody umyjeme, dáme odkvapkať, odstránime stopky, nakrájame na malé kúsky a odvážime (600 g). Rebarboru umyjeme, dáme odkvapkať, nakrájame na malé kúsky (nelúpeme) a odvážime (300 g). Maliny očistíme a odvážime (100 g).
  2. Ovocie a rebarboru dáme do hrnca. Obsah vrecka gelfi xu 2 : 1 zmiešame najprv s 2 PL naváženého cukru a potom premiešame s ovocím. Všetko privedieme za stáleho miešania do varu.
  3. Len čo sa hmota začne variť, pridáme zvyšný cukor. Hmotu za stáleho miešania znovu privedieme do varu a povaríme minútu, pričom ju neprestávame miešať. Potom ju dáme dolu z platne. Prípadnú penu odoberieme a džem plníme po okraj do pripravených pohárov. Uzavrieme, otočíme hore dnom a necháme približne 5 minút stáť na viečku.