Džem z hrušiek a manga

Autor receptu: redakcia

10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Hrušky ošúpeme, zbavíme jadrovníkov, odvážime požadované množstvo a nakrájame alebo roztlačíme (podľa tvrdosti ovocia) na menšie kúsky. Mango ošúpeme, odkrájame od kôstky, dužinu odvážime a nakrájame, prípadne rozmixujeme.
  2. Ovocie vložíme do hrnca. Z odváženého cukru odoberieme 2 lyžice a zmiešame s Gelfixom. Pridáme k ovociu a za občasného miešania privedieme do varu. Pridáme zvyšný cukor a za stáleho miešania varíme minimálne 5 minút.
  3. Potom odstavíme z platne. Podľa chuti vmiešame rum a ihneď plníme do pripravených pohárov. Poháre naplníme až po okraj a ihneď uzavrieme viečkom. Poháre obrátime asi na 5 minút dnom hore. Ak používame jednorazové viečka (bez závitu), poháre neobraciame.