Foto: merylin
Túto tortu som piekla prvýkrát ,celkom sa mi vydarila a nie je vôbec ťažká, je to síce trošku babračka,ale je velmi chutná aj v Zobraziť celý popisTúto tortu som piekla prvýkrát ,celkom sa mi vydarila a nie je vôbec ťažká, je to síce trošku babračka,ale je velmi chutná aj v chuti a mojim hosťom chutila.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
6 ks |
|
25 dkg |
|
0,5 dcl |
|
0,5 dcl |
|
25 dkg |
|
5 dkg |
|
1 ks |
|
10 dkg |
|
3 dkg |
|
Plnka: | |
1 ks |
|
3 dcl |
|
25 dkg |
|
10 dkg |
|
1 ks |
|
2 lyžice |
|
2 lyžice |
|
Ozdoba: | |
5 dkg |
|
Postup
-
1
Vymiešame žltky s cukrom a vodou ,postupne pridáme olej.Múku zmiešame s kakaom a práš.do pečiva.Nakoniec zľahka pridáme sneh.Tortovú formu si vymastíme a posypeme múkou.Nalejeme cesto a pečieme v elektrickej trúbe pri teplote 180 stupňov.Necháme vychládnuť. Plnka:Puding rozmiešame v 1 dcl mlieka,pridáme rum , a vanilkový cukor ,ostatné mlieko necháme zovrieť a prilejeme rozmiešaný puding.Uvaríme hustý krém.Necháme vychládnuť.Heru s cukrom vymiešame a prišlaháme po častiach vychládnutý krém. Korpus vodorovne prekrojíme na 4 pláty a 2 z nich rozkrojíme ešte raz na tenšie pláty.Vzniknuté pláty dáme na seba a rozkrájeme ich na niekolko podlhovastých plátov.Spodnú časť korpusu -to je tá hrubšia natrieme džemom .Na ňu naskladáme podlhovasté pláty tak, aby medzi nimi vznikli medzery rovnako široké ,ako sú pláty.Vyšľahaný krém, nastriekame do medzier a zľahka nožíkom uhladíme.Potom budeme vrstviť krém a pláty opačne ,než spodnú vrstvu.Rovnakým spôsobom pokračujeme ešte 2 krát.Poslednú časť korpusu potrieme džemom a priklopíme.Krém, ktorý nám zostane,tak natrieme s ním povrch a boky torty .Posypeme ju celú grankom a nakoniec povrch torty ozdobíme hoblinkami bielej čokolády.
Diskusia k receptu