Dvojfarebný koláč
Dáša Korenková
cukrárka hotela International Veľká Lomnica, 23. októbra 2009
cukrárka hotela International Veľká Lomnica, 23. októbra 2009
Foto: Hotel International Veľká Lomnica
6
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Vyšľaháme kakaové piškótové cesto. Upečieme 2 pláty. Smotanu privedieme do varu a pridáme bielu čokoládu. Dobre povaríme. Necháme vychladnúť, najlepšie do druhého dňa.
- 2
Potom vyšľaháme, pridáme tvaroh vyšľahaný s vanilkovým cukrom. Nakoniec zamiešame rozpustenú želatínu. Plnku rozdelíme na dve časti. Prvú časť natrieme na plát, zakryjeme druhým plátom a potrieme zvyšnou plnkou.
- 3
Na vrch nastrúhame bielu čokoládu a necháme dobre stuhnúť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Bez želatiny by to nebolo ono, lebo pekne drží krém! Naozaj je fantastický!
Istotne to závisí od šikovných rúk p. Dášky. Krásny koláčik, zladený farebne aj chuťovo.