Dvojfarebný koláč

Dáša Korenková
cukrárka hotela International Veľká Lomnica, 23. októbra 2009
Dvojfarebný koláč
Foto: Hotel International Veľká Lomnica
6
porcií
30 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

6 ks
180 g
180 g
20 g
0,5 dl
1/2 balíčka
Náplň:
600 ml
300 g
500 g
3 ks
15 g




Postup

  1. 1

    Vyšľaháme kakaové piškótové cesto. Upečieme 2 pláty. Smotanu privedieme do varu a pridáme bielu čokoládu. Dobre povaríme. Necháme vychladnúť, najlepšie do druhého dňa.

  2. 2

    Potom vyšľaháme, pridáme tvaroh vyšľahaný s vanilkovým cukrom. Nakoniec zamiešame rozpustenú želatínu. Plnku rozdelíme na dve časti. Prvú časť natrieme na plát, zakryjeme druhým plátom a potrieme zvyšnou plnkou.

  3. 3

    Na vrch nastrúhame bielu čokoládu a necháme dobre stuhnúť.

Diskusia k receptu

babinka
aj mne sa paci, ale sa mi vidi, ze aj bez zelatiny by to bolo mozne, ved slahackovy krem a naviac tvaroh - to je vlastne parizsky krem na bielo a vylepseny tvarohom, raz to urobim :)
andreahl
Tento koláčik som už robila niekoľkokrát a vždy každému veľmi chutil!
Bez želatiny by to nebolo ono, lebo pekne drží krém! Naozaj je fantastický!
hubata
Ja vždy obdivujem ako sú tieto mäkké zákusky nakrájané, ako keby strelil... a tie moje - no škoda rečí. Skúšala som už všetko: studené krájať teplým nožom, pílkovým nožom, no vždy sa mi to pod rukami topí a mrví a nie je to pekne nakrájané.
Istotne to závisí od šikovných rúk p. Dášky. Krásny koláčik, zladený farebne aj chuťovo.
betty21
hubata, hovoríš mi zo srdca. U mňa je chuťovo všetko výborné, ale tá úprava......, asi nemám dosť trpezlivosti.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia