Foto: tatranka
Zvyknem ich robiť mojim vnúčatám malým aj veľkým. Robím ich v mikrovlnej rúre na funkcii crisp. Je ich hodne, preto si zvyknem aj namraziť Zobraziť celý popisZvyknem ich robiť mojim vnúčatám malým aj veľkým. Robím ich v mikrovlnej rúre na funkcii crisp. Je ich hodne, preto si zvyknem aj namraziť a použiť ich pár kúskov za obedom ako zákusok.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Cesto: | |
400 g |
|
50 g |
|
50 g |
|
štvorček |
|
80 g |
|
2 kusy |
|
2 dcl |
|
pol káv.lyž. |
|
Krém: | |
1 bal |
|
100 g |
|
1 sáčok |
|
2 |
|
6 dcl |
|
|
Postup
-
1
Do múky pridáme kvások ,ktorý sme si pripravili z 1,5 dcl teplého mlieka,trochou múky,lyžičkou cukru.Keď kvások nakysne vlejeme ho do múky v ktorú sme osolili vliali do nej rozpustený tuk a žĺtka.Pridáme zvyšné,teplé mlieko a vypracujeme vláčne cesto,ktoré sa nalepí na misu. Necháme vykysnúť.
- 2
Na lopári cesto spracujem a našúľam z neho pramene.Z tých odkrajujem malé kúsky a formujem buchtičky.Ukladám na vymastený plech .Kladiem ich tesne vedľa seba a mastím rozpusteným maslom,alebo olejom. Takto ich vyukladám tesne vedľa seba až mi pokryjú celý plech.
- 3
Pečiem ich v mikrovlnnej trúbe,na funkcii crisp,asi 18 minút.
- 4
Krém: Mlieko s cukrom a vanilkou dám variť. V malom množstve studeného mlieka rozmiešam zlatý klas,žĺtka ,štipku soli a pridám k variacemu mlieku.Keď je krém prevretý,treba ho stále miešať,aby sa neutvorila koža.Ako prevenciu,kvapnem pár kvapiek ol.oleja.Nakoniec do schladeného pridám rum,alebo rumovú arómu. Týmto krémom polejem buchtičky.Na prilepšenie sem tam polejem čokoládou a prilepším ovocím.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
vieš nás potešiť tu aj na pokeci svojimi receptami,srdečná vďaka........
Rúru nepredhrievam,ale zapnem manuálne funkciu crisp.na 17-18 minút.Veď cez sklené okienko na ne vidíš a môžeš si dĺžku sama kontrolovať.Keď sú na vrchu pekné ružové.tak ich vyberám.
Tak robievam aj pečené mäsko,pizu,a iné veci.