Domáci punčový rez

matus113 - fotkamatus113, 18. novembra 2009
Domáci punčový rez
Foto: Matus113

Klasický dezert, ktorý poznáme z každej cukrárne. Skúste ho urobiť doma. Urobíte radosť každému.

4-5
porcie
90 minút
príprava
15 minút
na 160 °C

Suroviny

5 ks
5 PL
3 PL
3 PL
3 PL
1 ks
150 g
350 ml
200 g




Postup

  1. 1

    5 vajíčok rozdelíme na žĺtka a na bielka. Bielka rozšľaháme na sneh. Do vyšľahaného snehu pridávame postupne za stáleho mixovania 5 lyžíc práškového cukru. Do zmesi zašľaháme postupne aj žĺtka a 3 lyžice vody. Do zmesi pridáme 3 lyžice hladkej múky, 3 polievkové lyžice polohrubej múky a jeden prášok do pečiva. Všetko rozmiešame vareškou. Zmes nalejeme na plech pokrytý papierom na pečenie. Rozotrieme. Cesto dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 160 stupňov. Pečieme približne 15 minút. Necháme cesto úplne vychladnúť.

  2. 2

    Medzitým si odvážime 150 gramov kryštálového cukru, ktorý pridáme do 3,5 dcl vody, nalejeme trocha rumu a trocha červenej farby na potraviny. Necháme prejsť varom.

  3. 3

    Z cesta dáme preč papier na pečenie a odmeriame si 3 rovnako široké pláty cesta. Tie potom postupne namáčame pripravenou polevou. Prvý a tretí plát nesmie byť veľmi mokrý, stredný plát naopak musí byť čo najviac mokrý. Každú vrstvu potrieme marhuľovým džemom a dáme na seba. Zaťažíme a dáme do chladničky na celú noc.

  4. 4

    Punčovú polevu si pripravíme tak, že zmiešame 20 dkg práškového cukru, trocha rumu a červenú polevu z predošlého dňa (môžeme si pripraviť aj prevarenú vodu pokiaľ by bola poleva veľmi hustá - pokiaľ nie, tak vodu nepoužijeme). Všetko zmiešame a vytvoríme polohustú polevu, ktorú rozotrieme na pripravenú vrstvu koláča. Necháme opäť stuhnúť v chladničke

Diskusia k receptu

Vymazať
forneta
zda sa mi to moc sladke newem.... nenito moc sladke? Wed na cesto ide cukor... na tu stavu a potom na polevu a este k tomu je tam aj ten dzem a aj ten je sladky
Vymazať
prezyvka
moj komentar zo vcera k tomuto receptu zahadne zmizol,pretoze bol negativny ale pravdivy...:(
Vymazať
prezyvka
rezy su velmi,velmi sladke,nic take sladke som predtym nejedla.Cesto je velmi divne,cely sirup nasiakol do cesta ako spongia.Velmi zle rezy nebudem tento recept odporucat mojim priatelom.Peciem uz niekolko rokov a nikdy som nic nemusela vyhodit do kosa. Tento bol prvy!!!! :(
Vymazať
jeka
aj mne sa zda ,že je veľmi sladký,ja používam na punč iba 1/2 l citrón. a 1/2 l jahod.sirupu a trochu umu a na spajánie marhuľový džem.
Vymazať
mobilka5
no tie puncove rezy by som tu ani nedavala,ved vyzeraju otrasne/sory/,ale je to pravda,velmi cervene,neesteticky narezane,proste otras
Vymazať
najka34
vyskusala som tento recept a mnammmmmmmmm velmi dobry detom chutil a na druhy den som robila hned dva
Vymazať
paligyerek
Tento punčák je len namočená piškóta ale zo skutočným punčovým rezom nemá nič spoločné,treba skúsiť niečo iné čo sa mu aspoň z ďaleka podobá......




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia