Domáce rezance s opraženou strúhankou a škoricou/fotorecept/

izabella929 - fotkaizabella929, 6. januára 2012

Domáce cestoviny obľubujeme.Je s tým troška práce, ale to vždy stojí za námahu..sú čerstvé a posypané s rôznymi posýpkami sú vďačným jedlom..

1
porcia
20 minút
príprava
7 minút
tepelná úprava

Suroviny

  toľko, koľko prijme vajce
1 ks
50 g
1 kávová lyžička
1 lyžica
 podľa potreby




Postup

  1. 1

    Polohrubú múku som preosiala, urobila jamku a pridala som vajce.. len toľko múky som použila, koľko prijme jedno vajce.

    Domáce rezance s opraženou strúhankou a škoricou/fotorecept/ - obrázok 1
  2. 2

    Z cesta som vymiesila tvrdé nelepivé cesto, mktoré som rozdelila na dve polovice, aby sa mi lepšie zmestilo na pracovnú dosku...

    Domáce rezance s opraženou strúhankou a škoricou/fotorecept/ - obrázok 2
  3. 3

    Cesto som rozvaľkala..rozvaľkané cesto som prerezala na polovicu a ztočila...máme radi dlhšie rezance...

    Domáce rezance s opraženou strúhankou a škoricou/fotorecept/ - obrázok 3
  4. 4

    Potom som ho zašala krájať na troška širšie rezance..

    Domáce rezance s opraženou strúhankou a škoricou/fotorecept/ - obrázok 4
  5. 5

    Pokrájané cesto.. dala som zovrieť vodu do hrnca na vyvarenie rezancov..hotové vyvarené rezance som poliala troškou oleja , aby sa nezlepili...potom som si pripravila strúhanku na posypanie...na panvicu som dala troška oleja a nasypala strúhanku, ktorú som na malom ohni pomaly miešala, aby sa opiekla do svetlohneda...

    Domáce rezance s opraženou strúhankou a škoricou/fotorecept/ - obrázok 5
  6. 6

    Do hotovej strúhanky som ešte prisypala škoricový cukor a osdstavila z ohňa..Rezance som nabrala na tanier, posypala strúhankou , zmiešala a pridala som hrozienka namočené v rume..zvyknem ich poliať aj sirupom zo zaváraného ovocia..dobrú chuť..

    Domáce rezance s opraženou strúhankou a škoricou/fotorecept/ - obrázok 6

Diskusia k receptu

hubata
Hehe, budeš sa mi smiať...... na Záhorí sa tieto "prézlové slíže" jedia s cesnakovým uhorkovým. Preto ich robíme v lete, lebo sú domáce uhorky a najlepšie na chalupe: aby sme sa vyvetrali. Proste je to božské jedlo!
hubata
prepáčte vypadlo mi slovíčko ...... cesnakovým uhorkovým šalátom.
zdezda
u nás sa s týmito prézlami jedávajú marhuľové guľky, naparený karfiól či brokolica( bez škorice ), no toto tiež vyskúšam :-)
marianne69
ako keby som svojho otca pocula:muky tolko,kolko prijme vajce:-))) vyborne rezance,ale ja len na slano,hoc len posolit a pomaslovat,ale pre moju polovicku ako stvorene,zboznuje vsetko co sa okolo skorice obtrie.Domace su domace.
izabella929
hubata...xixixixi...nuž ja tomu hovorím, iný kraj ,iný mrav....neprakvapuje ma na nete nič...všetko beriem s rezervou.-))ale, vieš, aby som vedela, ako vám to chutí, vyskúšam cez leto/ak budem mať čas/ a potom ti napíšem.-))
sylvinka
jéééj,prézlové slíže...presne ako píše @hubata ,na slano, s uhorkou,so šalátom.Jedlo môjho detstva,mne ich robila moja babka,môjmu synovi moja mama...len mne sa to akosi nedarí.Alebo je to tým,že už mi to nemá kto uvariť?No skúsim aj tvoj recept na sladko...