Domáce rezance s opraženou strúhankou a škoricou/fotorecept/
Foto: izabella929
Domáce cestoviny obľubujeme.Je s tým troška práce, ale to vždy stojí za námahu..sú čerstvé a posypané s rôznymi posýpkami sú vďačným jedlom..
porcia
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Polohrubú múku som preosiala, urobila jamku a pridala som vajce.. len toľko múky som použila, koľko prijme jedno vajce.
-
2
Z cesta som vymiesila tvrdé nelepivé cesto, mktoré som rozdelila na dve polovice, aby sa mi lepšie zmestilo na pracovnú dosku...
-
3
Cesto som rozvaľkala..rozvaľkané cesto som prerezala na polovicu a ztočila...máme radi dlhšie rezance...
-
4
Potom som ho zašala krájať na troška širšie rezance..
-
5
Pokrájané cesto.. dala som zovrieť vodu do hrnca na vyvarenie rezancov..hotové vyvarené rezance som poliala troškou oleja , aby sa nezlepili...potom som si pripravila strúhanku na posypanie...na panvicu som dala troška oleja a nasypala strúhanku, ktorú som na malom ohni pomaly miešala, aby sa opiekla do svetlohneda...
-
6
Do hotovej strúhanky som ešte prisypala škoricový cukor a osdstavila z ohňa..Rezance som nabrala na tanier, posypala strúhankou , zmiešala a pridala som hrozienka namočené v rume..zvyknem ich poliať aj sirupom zo zaváraného ovocia..dobrú chuť..
Diskusia k receptu