Foto: shukvacik
Prišiel syn na týždeň a prvé, čo chcel bolo niečo sladké, že poďme kúpiť parené buchty a mňa napadlo, či máme doma múku a droždie Zobraziť celý popisPrišiel syn na týždeň a prvé, čo chcel bolo niečo sladké, že poďme kúpiť parené buchty a mňa napadlo, či máme doma múku a droždie ?!. Ostalo pre celú rodinu a chuť bola fantastická. Kúpite ich v každom obchode, no domáce sú domáce :-)
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z (teplého) mlieka, trošku cukru a droždia si urobíme kvalitný kvások. Do nádoby dáme múku trošku soli a vykysnúty kvások.
- 2
Vypracujeme hladké cesto, ktoré schovamé pod "perinu" a necháme ho na teplom mieste vykysnúť.
- 3
Pomúčime si pracovnú dosku a cesto rozvaľkáme na hrúbku 1 - 1 ,5 cm. Cesto nakrájame na menšie štvorčeky alebo kruhy najlepšie 6 cm priemer a na každý štvorček/kruh dáme lyžičku marhúľového lekváru a polku marhúľe, štvorec spracujeme a zabalíme do cesta tak, aby nám vznikla malá buchta.
- 4
Hotové buchty necháme prikryté utierkou ešte 15 minút.
- 5
Buchty paríme 15 - 20 minút nad horúcou vodou. (Použijeme parák na buchty tak, aby hladina vody bola 1 cm pod buchtami).
- 6
Keď sú buchty hotové, polejeme ich roztopeným maslom, posypeme grankom/kakaom, makom a práškovým cukrom.
- 7
Samozrejem lekvár a ovocie je ľubovoľné na Vás :-) prajem Vám dobrú chuť ;-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem ;-)
Ďakujem pekné