Foto: zemra
skvele a rychlo hotove
10
porcií
porcií
10 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
slahacku vyslahame na slahacku, potom zacneme slahat ponornym mixerom kym sa nezacne oddelovat podmaslie, opakovanym mixovanim sa dopracujete k hmote pokial sa vam zda byt dostatocne tuha vyklopte ju z nadoby podmaslie zlejte.
- 2
tuto hrudku mieste pod prudom studenej vody aby sa vyplavili vsetky zbytky srvatky. malo by byt hotove ale
- 3
ti poctivejsi daju hrudku este do mixera a odstania mixovanim poslednu vodu, potom uz len maslicko papat s cerstvym chlebikom ...pokial nezjete treba ho vytvarovat a zabalit do potravinarskej folie. a na zaver, z dvoch smotan vam vyjde priblizne 150g vyborneho masla
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
domáce maslo sa skutočne s tým z obchodu nedá porovnať, ja ho dostávam od známej, ktorá má hospodárstvo. ale oni maslo stĺkajú pekne po starom, v maselnici. tento spôsob výroby môže byť zaujímavý, možno skúsim.