Domáca štrúdla (fotopostup)

mia2404 - fotkamia2404, 12. októbra 2012
Domáca štrúdla (fotopostup)
Foto: mia2404

Suroviny

500g
2ks
300g
2čl
2pl
Plnka ľubovoľná: mak , čerešne,tvaroh...
plnka slaná : bravčová masť, kmín, soľ, cesnak

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Všetky suroviny som dala do domacej p., po vykysnutí sa rozvaľká (-pekne sa dá ťahať aj rukou -mne to tak neide ešte xixi ). Plníme lubovolne : ja som dala detské piškoty, čerešňe , druhá plnka bola hroznová

    Domáca štrúdla (fotopostup) - obrázok 1
  2. 2

    Urobíme závin potrieme rozpusteným maslom

    Domáca štrúdla (fotopostup) - obrázok 2
  3. 3

    Dáme do trúby na 160 st a pečieme asi 40-45 min. Po upečení ešte raz potierame maslom.

    Domáca štrúdla (fotopostup) - obrázok 3
  4. 4

    Výzorovo síce neni ono ale chutovo mňaaam:-)

    Domáca štrúdla (fotopostup) - obrázok 4
  5. 5

    Ešte som robila aj slanú : cesto som rozvaľkala a natrela rozpustenou br. masťou posypala kmínom , dobre osolila - kto lúbi cesnak može pridať .

    Domáca štrúdla (fotopostup) - obrázok 5
  6. 6

    Vrch som posypala hrubozrnnou soľou a potierala , masťou a šup do trúby

    Domáca štrúdla (fotopostup) - obrázok 6
  7. 7

    po nakrájaní

    Domáca štrúdla (fotopostup) - obrázok 7

Diskusia k receptu

13 komentárov k receptu
@ Mia2404 - v recepte spomínaš proces kysnutia, no nevidím ani kvasnice (droždie) ani prášok do pečiva, alebo sodu bicarbonu - niečo, čo by kysnutie podporilo. Podľa mňa si nechala cesto na teplom mieste "oddýchnúť", odstáť .Dúfam, že som niečo nepochopila nesprávne. Prezradíš nám na ako dlho necháš odstáť cesto a aj v prípade , že nemáme domácu pekáreň? Presvedčená som, že je štrudla vynikajúca či už sladká, alebo na slano.
@huck : možno že som ja napisala zle ( že po vykysnutí) , lebo ked dám cesto do domácej pekárne tak prakticky sa mi postará o cesto ( som zvyknutá že mi tam cesto kysne) .Pekárnička mi pracuje 1.20 h, potom cesto vyberiem a hned stým aj pracujem . A neviem ti poradit ked ručne vymiesis kolko by to cesto malo odpočívať ( mne to ručné miesenie neide moc :-))
@huck podobný receptík na štrúdlu je u sovky62,tam dievčatá "odporučili" nechať odstáť aj dve hodiny,ja som robila so sojovým jogurtom v ceste a bola som maximálne spokojná

Pridaj komentár k receptu: