Foto: stevca
milujem ľadovú čokoládu a kedže po sviatkoch ostáva stále vela čoko zajacov a mikulášov, tak som skúsila a je výborná
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ďalej potrebujete: formy na pralinky, alebo košíčky vo vodnom kúpeli si rozpustíme kvalitnejšiu čokoládu, bielu, mliečnu alebo horkú, kto má akú rád - ale môžete použiť aj zvyšné figúrky po sviatkoch. čokoládu rozpúšťame pomaly na najmenšom plameni, aby sa pekne dohladka rozpustila
- 2
do rozpustenej čokolády pridáme 50g, resp. 0,5 dcl kokosový olej - ja som ho zohnala iba v DM drogerie. necháme ho rozpustiť za stáleho miešania a vylejeme ho do pralinkovej formy, alebo do menších košíčkov. necháme stuhnúť volne alebo v chladničke celkom dole. z chladničky som vybrala čoko stuhnutú po 2 hodinkách a krásne sa vyberala z foriem
- 3
ps. pôvodná verzia receptu je na 200g čoko 100g - resp. 1 dcl kokosový olej, ale mne sa v tomto pomere zdala byť čokoláda velmi mastná a veľmi kokosová a nie ľadová tak som pomer oleja ubrala a chutí mi to takto viac. je na vás, ktorú variantu si vyberiete ak sa receptík rozhodnete vyskúšať. DOBRÚ CHUŤ :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Len mi toto nerobte, ja musííííím schudnúť:-)
dakujem a som rada že chutili, pošli mi foto toho kokosového oleja čo si kúpila v tescu, lebo ja som ho tam nikde nevidela.....a nikto nevedel, kde by som ho našlaaaaaaaaaaaaaaa