Domáca ľadová čokoláda

stevca - fotkastevca, 9. apríla 2013
Domáca ľadová čokoláda
Foto: stevca

milujem ľadovú čokoládu a kedže po sviatkoch ostáva stále vela čoko zajacov a mikulášov, tak som skúsila a je výborná

30
porcií
3 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g (akákoľvek)
50 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ďalej potrebujete: formy na pralinky, alebo košíčky vo vodnom kúpeli si rozpustíme kvalitnejšiu čokoládu, bielu, mliečnu alebo horkú, kto má akú rád - ale môžete použiť aj zvyšné figúrky po sviatkoch. čokoládu rozpúšťame pomaly na najmenšom plameni, aby sa pekne dohladka rozpustila

  2. 2

    do rozpustenej čokolády pridáme 50g, resp. 0,5 dcl kokosový olej - ja som ho zohnala iba v DM drogerie. necháme ho rozpustiť za stáleho miešania a vylejeme ho do pralinkovej formy, alebo do menších košíčkov. necháme stuhnúť volne alebo v chladničke celkom dole. z chladničky som vybrala čoko stuhnutú po 2 hodinkách a krásne sa vyberala z foriem

  3. 3

    ps. pôvodná verzia receptu je na 200g čoko 100g - resp. 1 dcl kokosový olej, ale mne sa v tomto pomere zdala byť čokoláda velmi mastná a veľmi kokosová a nie ľadová tak som pomer oleja ubrala a chutí mi to takto viac. je na vás, ktorú variantu si vyberiete ak sa receptík rozhodnete vyskúšať. DOBRÚ CHUŤ :)

Diskusia k receptu

14 komentárov k receptu
Len dajte pozor, nech to nie je nejaka lacna cokolada, ja som mala z Kauf kupenu pre deti, ale sa v kabelke polamala na marne kusky, tak som ju supla presne do podobnych praliniek a bolo to nieco hrozne, lebo ked sa roztopila, plavali v nej kadejake hrcky, ktore sa absolutne nedali roztopit a chrustali pod zubami
Mňám urobím si zajtra :) Kokosový olej mám v podobe krému BIO - je tam len kokosový olej len je ztužený :) Je na tvár ale aj normálne na papkanie :D
ja kokosový olej kupujem cez internet, sú rôzne obchody, ktoré ho ponúkajú, stačí si ho zadať cez google. Záleží na tom, či chceš v bio kvalite, alebo lacnejší ...
laurika1, presne tento som mala aj ja, kupovala mi ho známa a hned sa radšej pýtala či ho majú nehladala - ale je fakt dobrý. dám si ho doniesť z rakúska, tam je lacnejší ako u nás :)
@stevca , dnes som odskusala ladovu cokoladu podla tvojho receptu, lebo aj ja ju mam velmi rada a chcem sa ti podakovat za vyborny recept, ktory vznikol takouto kombinaciou cokolady a kokosoveho oleja, ktory si vytvorila, chutia ako originalne ladove cokolady, ktore poznam este z davnych cias, vdaka za inspiraciu... Kokosovy olej som si tu v Skotsku kupila normalne v Tesco a je vhodny do tejto dobroty.
Až dnes som konečne kúpila kokosový olej a spravila čokoládu, na ktorú sa chystám už dva a pol roka. Mala som čokoládu s vysokým percentom kakaa a preto som pridala asi lyžicu sušeného mlieka. Čokoládu som práve vybrala z pralinkových formičiek, ochutnala, koštovala a musela som sa ešte pár krát presvedčiť, či to nebola náhoda že v ústach chutila ako kupovaná ľadová čokoláda ☺. Myslím že aj na tortu bude poleva z takejto čokolády s pridaním klasického mlieka veľmi dobrá. Mala som recept kde bolo na 100 g čokolády 80 g oleja, ale tento Tvoj pomer úplne stačí a čokoládky sú senzačné. Vďaka.

Pridaj komentár k receptu: