Domáca knedľa bez parného hrnca (fotorecept)
Autor receptu: najaa
U nás doma kupovanú knedľu nikto nezje,robím domácu a tá je veru fantastická.Vyskúšajte...určite zachutí aj u vás doma.
110 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Všetky suroviny od tekutých dajte do pekárničky.Pokiaľ sme pekáreň nemali nikdy som nerobila domácu knedlu a ani buchty na pare.Je to naozaj vynikajúci pomocník do kuchyne.
- Kým sa nám v pekárničke pripraví cesto môžme si vyrobiť parák.Do polky hrnca dáme vodu a vrch prikryjeme dvojitou utierkou ktorú si prichytíme gumkou alebo špagátom.
- Cesto nám krásne vykyslo.Vyberieme a vytvarujeme knedlík.Ja som sa ponáhľala tak som spravila jeden väčší,ale krajšie sú dva menšie:) Knedlík si nechajte ešte aspoň zo 5-10 minút podkysnúť.
- knedlík presunieme na zhotovený parák v ktorom už vrie voda,prikryjeme a paríme 20 minút...
- Po 20 minútach knedľu vyberte a ak chcete aby bola krásne lesklá potrite ju jemne olejom.Niet nad domácu knedlu.