Domáca glukóza do marcipánu a podobne

maminamicha - fotkamaminamicha, 13. júna 2013
5 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
200 g
1/2 čl




Postup

  1. 1

    Cukor, vodu a kyselinu citrónovú dáme na šporák zohriať.

    Domáca glukóza do marcipánu a podobne - obrázok 1
  2. 2

    Miešame na najmenšom ohni asi 45-60 minút.

    Domáca glukóza do marcipánu a podobne - obrázok 2
  3. 3

    Nesmie to vrieť!!! Poprípade odstaviť premiešať a o chvíľku dať znova na šporák. Vlejeme do pohára a necháme vychladnúť, skladujeme pri izbovej teplote alebo v chladničke. Glukózu môžte použiť na výrobu marcipánu alebo iných poťahovacích hmôt.

    Domáca glukóza do marcipánu a podobne - obrázok 3

Diskusia k receptu

peter48
Výsledkom takej reakcie je rozštiepenie sacharózy na zmes glukózy a fruktózy v pomere 1:1, pričom časť sacharózy zostane nerozštiepená. Takže názov je trochu nepresný.
irenaw
dobre vedieť, že sa to dá aj takto. asi by som v názve napísala "do falošného marcipánu" alebo "do domácich poťahovacích hmôt". do pravého marcipánu z mandlí glukóza nepatrí.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia