....jednoduchý, rýchly, chutný, lacný.... Posúďte sami a vyskúšajte si upiecť tento zaujímavý koláč, ktorý sa hodí len tak "do cesty" ale ozdobený ovocím a Zobraziť celý popis....jednoduchý, rýchly, chutný, lacný.... Posúďte sami a vyskúšajte si upiecť tento zaujímavý koláč, ktorý sa hodí len tak "do cesty" ale ozdobený ovocím a šľahačkou aj ako fajnový nedeľný dezert.
príprava
na 180 °C
Suroviny
| 2 hrnčeky |
|
| 1 hrnček |
|
| 3 ks |
|
| 1/2 hrnčeka |
|
| 1/2 hrnčeka |
|
| 1 ks |
|
| 1 ks |
|
| Plnka : | |
| 250 g |
|
| 1 ks |
|
| 1 ks |
|
| 1/2 hrnčeka |
|
| 1/2 hrnčeka |
|
|
|
|
| Na posypanie : | |
| 100 g |
|
Postup
-
1
Všetky prísady na cesto vložíme do hlbšej misy a ručným šľahačom vymiešame hustejšie vláčne cesto. Vylejeme ho na vymastený a múkou vysypaný plech.
- 2
Urobíme si tvarohovú plnku : zmiešame tvaroh, vajce, van. cukor, kryštálový cukor a hrozienka. Na surové cesto kladieme kávovou lyžičkou striedavo malé kôpky tvarohovej plnky a džemu.
- 3
Takto pokryjeme celý povrch koláča. Pred pečením ho ešte posypeme sekanými vlašskými orechmi. Po upečení vzniknú na miestach plnky diery, podľa ktorých má koláč názov.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu