Foto: strigus
Naša babka má veľmi rada tento dezertík a za každým nám ho s láskou pripravuje, nedokážeme sa ho prejesť, stále nám veľmi chutí. Zobraziť celý popisNaša babka má veľmi rada tento dezertík a za každým nám ho s láskou pripravuje, nedokážeme sa ho prejesť, stále nám veľmi chutí. Ani jedny Vianoce ešte nesmel chýbať..
príprava
na 150 °C
Suroviny
Cesto 1: | |
2 ks |
|
6 ks |
|
60 g |
|
1 bal. |
|
50 g |
|
Cesto 2: | |
6 ks |
|
160 g |
|
Plnka: | |
podľa chuti |
|
400 ml |
|
2 bal. |
|
2 bal. |
|
Postup
-
1
Oddelíme si bielka od žĺtkov a vyšľaháme z nich tuhý sneh. Potom všľaháme 160g cukru.
-
2
Žĺtky a 2 celé vajcia šľaháme, pridáme cukor a vyšľaháme do hustej peny. Potom všľaháme múku zmiešanú s kypriacim práškom.
-
3
Na plech si dáme papier na pečenie a z bielkového "cesta2" spravíme rámik, do ktorého vylejeme žĺtkové "cesto1". Dáme piecť do studenej rúry (nepredhrievame) na 150°C po dobu 30 minút. Rúru počas pečenia neotvárať! :)
-
4
Počas pečenia umyjeme riad, ak to ovšem stihneme ;o)
-
5
Po upečení neotvárame rúru naraz, ale pomaličky ochladzujeme miernym otváraním dvierok, aby nám piškóta "nespadla". Potom po vychladení cesto v strede rozstrihneme a papier siahneme.
-
6
1 polovičku cesta natrieme džemom (slivkový, ríbezľový, šípkový...) a vysľahanou šľahačkou.
-
7
Prikryjeme 2. polkou cesta a posypeme práškovým cukrom. Môžme ešte trocha nechať stuhnúť v chladničke a môžme papať!
Diskusia k receptu