Dezert Kardinál fotorecept

strigus - fotkastrigus, 23. decembra 2010
Dezert Kardinál (fotorecept)
Foto: strigus

Naša babka má veľmi rada tento dezertík a za každým nám ho s láskou pripravuje, nedokážeme sa ho prejesť, stále nám veľmi chutí. Zobraziť celý popisNaša babka má veľmi rada tento dezertík a za každým nám ho s láskou pripravuje, nedokážeme sa ho prejesť, stále nám veľmi chutí. Ani jedny Vianoce ešte nesmel chýbať..

30 minút
príprava
30 minút
na 150 °C

Suroviny

Cesto 1:
2 ks
6 ks
60 g
1 bal.
50 g
Cesto 2:
6 ks
160 g
Plnka:
 podľa chuti
400 ml
2 bal.
2 bal.




Postup

  1. 1

    Oddelíme si bielka od žĺtkov a vyšľaháme z nich tuhý sneh. Potom všľaháme 160g cukru.

    Dezert Kardinál (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Žĺtky a 2 celé vajcia šľaháme, pridáme cukor a vyšľaháme do hustej peny. Potom všľaháme múku zmiešanú s kypriacim práškom.

    Dezert Kardinál (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na plech si dáme papier na pečenie a z bielkového "cesta2" spravíme rámik, do ktorého vylejeme žĺtkové "cesto1". Dáme piecť do studenej rúry (nepredhrievame) na 150°C po dobu 30 minút. Rúru počas pečenia neotvárať! :)

    Dezert Kardinál (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Počas pečenia umyjeme riad, ak to ovšem stihneme ;o)

    Dezert Kardinál (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po upečení neotvárame rúru naraz, ale pomaličky ochladzujeme miernym otváraním dvierok, aby nám piškóta "nespadla". Potom po vychladení cesto v strede rozstrihneme a papier siahneme.

    Dezert Kardinál (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    1 polovičku cesta natrieme džemom (slivkový, ríbezľový, šípkový...) a vysľahanou šľahačkou.

    Dezert Kardinál (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Prikryjeme 2. polkou cesta a posypeme práškovým cukrom. Môžme ešte trocha nechať stuhnúť v chladničke a môžme papať!

    Dezert Kardinál (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

babidka
ja sice mam recept ale nechcelo sa mi velmi s nim "spolupracovat " lebo sa mi zdal zlozity.ale tvoj je dost jasne vysvetleny tak ho skusim :-) Inak mam tento kolacik velmi rada , chodievam si nanho do jednej cukrarne v Sarospataku v Madarsku . Konecne viem , ako sa ma spravne robit :-))))))))))
emica
poznam mam ho rada je zaujimavy ale ja davam hrubu muku 8 dg
marianne69
...skvely kolacik...poznam..ale este som ho nerobila,nechcelo sa mi don ani moc pustat,ale stoji zato..az ho spravim a podari sa,bude patrit medzi oblubene...
tinca
skvelý koláčik aj dobre vyzerá
jaja53
super vyzera,po Vianociach ho skusim :) Ukladam si ho ,dik.
verula
hm mnam poznam trosku inak ale nemam receptik tak si ukladam tento
dogagador
jupiiii, chodievala som nan v Rakusku, netusila som, ako sa to robi, je to uzasny kolacik, urobim, urobim, urobim :-))))
evanaaa
Tento zaujímavý recept vidím prvý krát, možno nie je ani tak zložitý, ako sa zdá ale dala by som si z neho, ako chutí.
garanco
Ešte som o takejto dobrote nepočula. Perfektne si popísala postup a ako vidím v bode 4, máš roztomilú pokračovateľku, tak len pečte a pridávajte dobrotky!
zdezda
Prvýkrát vidím tento koláčik, myslím, že by mohol chutiť aj mojim, ukladám si :-)
tilda
Vyzerá veľmi dobre a preto to ukladám do svojej kuchárskej knihy.
jeka
ja mám na tento koláčik,iný recept ,preto si ho ukladám a vyskúšam ho v najbližšej dobe.
strigus
žienky, som veľmi rada, že som Vás kardinálom potešila, tak už len napiecť a vychutnať si ho :)
sedmak
Tento koláčik som nepiekla,ale určite vyskušam.Ten papier musi prečnievať cez plech?A robi sa rámik lem okolo kraja alebo aj cez stred?
strigus
@sedmak , áno, je lepšie ak prečnieva, máš istotu, že sa ti cesto neprilepí na plech :) a ten rámik - okolo kraja aj stred - ako dvojkrídlové okno :)
alena67
tento reccept poznam - len namiesto dzemu davam klasicky slivkovy lekvar, ktory rozmiesam s trochou horucej vody. dlho som na tento skvely kolac naberala odvahu, ale vysledok stoji za to a v konecnom dosledku to nie je az take komplikovane, ako sa zda.
matja
Konečne po dlhej dobe zákusok, ktorý ma prekvapil! - v pozitívnom smere samozrejme :) Určite vyskúšam
3sandra3
tieto rezy mám aj ja veľmi rada, a recept som nemala, tak teraz si ho už môžem upiecť aj sama... dakujem