Dezert Kardinál (fotorecept)

Autor receptu: strigus

Naša babka má veľmi rada tento dezertík a za každým nám ho s láskou pripravuje, nedokážeme sa ho prejesť, stále nám veľmi chutí. Ani jedny Vianoce ešte nesmel chýbať..

30 minút
príprava
30 minút
na 150 °C

Suroviny

Postup

  1. Oddelíme si bielka od žĺtkov a vyšľaháme z nich tuhý sneh. Potom všľaháme 160g cukru.
  2. Žĺtky a 2 celé vajcia šľaháme, pridáme cukor a vyšľaháme do hustej peny. Potom všľaháme múku zmiešanú s kypriacim práškom.
  3. Na plech si dáme papier na pečenie a z bielkového "cesta2" spravíme rámik, do ktorého vylejeme žĺtkové "cesto1". Dáme piecť do studenej rúry (nepredhrievame) na 150°C po dobu 30 minút. Rúru počas pečenia neotvárať! :)
  4. Počas pečenia umyjeme riad, ak to ovšem stihneme ;o)
  5. Po upečení neotvárame rúru naraz, ale pomaličky ochladzujeme miernym otváraním dvierok, aby nám piškóta "nespadla". Potom po vychladení cesto v strede rozstrihneme a papier siahneme.
  6. 1 polovičku cesta natrieme džemom (slivkový, ríbezľový, šípkový...) a vysľahanou šľahačkou.
  7. Prikryjeme 2. polkou cesta a posypeme práškovým cukrom. Môžme ešte trocha nechať stuhnúť v chladničke a môžme papať!