Dezert Kardinál (fotorecept)
Autor receptu: strigus
Naša babka má veľmi rada tento dezertík a za každým nám ho s láskou pripravuje, nedokážeme sa ho prejesť, stále nám veľmi chutí. Ani jedny Vianoce ešte nesmel chýbať..
30 minút príprava |
30 minút na 150 °C |
Postup
- Oddelíme si bielka od žĺtkov a vyšľaháme z nich tuhý sneh. Potom všľaháme 160g cukru.
- Žĺtky a 2 celé vajcia šľaháme, pridáme cukor a vyšľaháme do hustej peny. Potom všľaháme múku zmiešanú s kypriacim práškom.
- Na plech si dáme papier na pečenie a z bielkového "cesta2" spravíme rámik, do ktorého vylejeme žĺtkové "cesto1". Dáme piecť do studenej rúry (nepredhrievame) na 150°C po dobu 30 minút. Rúru počas pečenia neotvárať! :)
- Počas pečenia umyjeme riad, ak to ovšem stihneme ;o)
- Po upečení neotvárame rúru naraz, ale pomaličky ochladzujeme miernym otváraním dvierok, aby nám piškóta "nespadla". Potom po vychladení cesto v strede rozstrihneme a papier siahneme.
- 1 polovičku cesta natrieme džemom (slivkový, ríbezľový, šípkový...) a vysľahanou šľahačkou.
- Prikryjeme 2. polkou cesta a posypeme práškovým cukrom. Môžme ešte trocha nechať stuhnúť v chladničke a môžme papať!