Detské tiramisu

dobravareska - fotkadobravareska, 13. marca 2012

Tento recept mám od sestry a tá ho má od svojej kolegyne. Prečo detské tiramisu, lebo sem neide alkohol, ale je to v podstate Zobraziť celý popisTento recept mám od sestry a tá ho má od svojej kolegyne. Prečo detské tiramisu, lebo sem neide alkohol, ale je to v podstate ľahký nepečený dezert.

20 minút
príprava

Suroviny

podľa potreby alebo iné keksy
7 dl pohár alebo si ju pripravíme z čerstvých jabĺk
Na krém:
1/2 l /môže byť aj nízkotučný
259 g
1 kelímok, alebo créme faiché
môže byť aj:
1 kelímok
1 až 2 KL
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Pripravíme si krém: Vymiešame jogurt, jemný tvaroh a smotanu. Pridáme vanilkový cukor a podľa chuti cukor. Ja nedávam veľa cukru, lebo piškóty alebo keksy sú dosť sladké. Nakoniec môžme pridať vyšľahanú šľahačkovú smotanu. Ja smotanu nedávam, lebo sa mi s ňou vidí krém taký ťažší, ale v pôvodnom recepte bola. Ja som použila tento jemný tvaroh:

    Detské tiramisu - obrázok 1
  2. 2

    Do misy začneme vrstviť: Tiež záleží na vás ako sa vám to páči. Ja som dávala na spodok jablkové pyré, na to keksy alebo piškóty, teraz som mala keksy a na to smotanový krém. Vrstvíme pokiaľ sa nám nádoba nezaplní. Posledná vrstva musí byť krém.

    Detské tiramisu - obrázok 2
  3. 3

    Vrch tiramisu posypeme škoricou. K jablkám je veľmi chutná. Necháme vychladiť aspoň 3 hodiny, pokiaľ piškóty, alebo keksy nezmäknú. Už som ho robila aj s odkvapkaným černicovým kompótom. Bol tiež chutný, ale nedávala som na vrch škoricu, ale kakao.

    Detské tiramisu - obrázok 3
  4. 4

    Nech vám chutí!

    Detské tiramisu - obrázok 4

Diskusia k receptu

violetacamorova
Veru bolo a ešte trochu aj je, lebo sme len dvaja. Je to môj najobľúbenejší nepečený zákusok a kým som ho nerobila tak mi ho sestra pripravovala pri každej návšteve!
fedee
Dobry den chcela bi som sa vas opytat na recept na paschu do ktorej cesta sa pridava gris pametam si nanho od svojej prababky dakujem pekne
violetacamorova
@fedee , ja recept na paschu neviem, ale robila ju podobne ako ančička paschuII, ale namiesto tvarohu do stredného cesta babka pridávala gris - uvarila detskú krupicu s cukrom , vanilkovým cukrom a mliekom veľmi hustú kašu a po vychladnutí ju pridala ku kysnutému cestu a vložila ho do stredu ako ančička tvarohové cesto a zavinula. Aspoň si myslím, tá jej pascha mi chutila, ako keby v strede bol len ten sám gris, lenže neviem, či by to tak držalo. Škoda, že sa nám po babke nezachoval recept , ale ja to skúsim takto podľa tejto ančičkinej paschy II.
akeber
Ešte som tiramisu nebobila , recept sa mi veľmi páči ukladám a určite ho vyskúšam .
violetacamorova
@akeber to nie je ozajstne tiramisu , ale ak mate radi jablkovu vyzivu tak vam bude urcite chutit, lebo je to lahodna pochutka. A detske tiramisu ho nazvala kolegyna mojej sestry od ktorej ma moja sestra tento recept.
akeber
to nevadí mne sa recept veľmi páčia a vyživu decká zbožňujú ďakujem za recept :-)
kukulienka71
Toto sme jedávali,ked som bola školáčka,sestra raz priniesla recept,ale bolo to so surovými strúhanými jablkami a je to veľmi-veľmi dobrá maškrta!Trebalo počkať,kým piškóty nasiaknu,najlepšie na druhý deň;-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia