Foto: dobravareska
Tento recept mám od sestry a tá ho má od svojej kolegyne. Prečo detské tiramisu, lebo sem neide alkohol, ale je to v podstate Zobraziť celý popisTento recept mám od sestry a tá ho má od svojej kolegyne. Prečo detské tiramisu, lebo sem neide alkohol, ale je to v podstate ľahký nepečený dezert.
príprava
Suroviny
podľa potreby alebo iné keksy |
|
7 dl pohár alebo si ju pripravíme z čerstvých jabĺk |
|
Na krém: | |
1/2 l /môže byť aj nízkotučný |
|
259 g |
|
1 kelímok, alebo créme faiché |
|
môže byť aj: | |
1 kelímok |
|
1 až 2 KL |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Pripravíme si krém: Vymiešame jogurt, jemný tvaroh a smotanu. Pridáme vanilkový cukor a podľa chuti cukor. Ja nedávam veľa cukru, lebo piškóty alebo keksy sú dosť sladké. Nakoniec môžme pridať vyšľahanú šľahačkovú smotanu. Ja smotanu nedávam, lebo sa mi s ňou vidí krém taký ťažší, ale v pôvodnom recepte bola. Ja som použila tento jemný tvaroh:
-
2
Do misy začneme vrstviť: Tiež záleží na vás ako sa vám to páči. Ja som dávala na spodok jablkové pyré, na to keksy alebo piškóty, teraz som mala keksy a na to smotanový krém. Vrstvíme pokiaľ sa nám nádoba nezaplní. Posledná vrstva musí byť krém.
-
3
Vrch tiramisu posypeme škoricou. K jablkám je veľmi chutná. Necháme vychladiť aspoň 3 hodiny, pokiaľ piškóty, alebo keksy nezmäknú. Už som ho robila aj s odkvapkaným černicovým kompótom. Bol tiež chutný, ale nedávala som na vrch škoricu, ale kakao.
-
4
Nech vám chutí!
Diskusia k receptu