Foto: gacy
Dango je typická japonská sladkosť. Ja Japonsko milujem a tak som to musela vyskúšať. Dá sa robiť rôznymi spôsobmi - tento je varený vo Zobraziť celý popisDango je typická japonská sladkosť. Ja Japonsko milujem a tak som to musela vyskúšať. Dá sa robiť rôznymi spôsobmi - tento je varený vo vode :) itadakimasu
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Múku a práškový cukor spolu vymiešame. (Cukor, či už práškový alebo vanilkový, pridávame podľa chuti. Bez nich cesto nemá sladkú chuť). Po malom množstve pridávame teplú vodu (tak aby nás nepálila). Radšej menej ako veľa ;) Vznikne nám polotuhé, ľahkotvárne cesto.
-
2
Do cesta môžme pridať kokos či sirup (nie veľa). Z cesta vytvarujeme malé guľôčky.
-
3
Do hrnca s vriacou vodou (vodu dáme cca do 2/3 hrnca) naukladáme guľôčky. Po chvíľke ich premiešajme varechou (aby sa nelepili).
-
4
Asi o 5-10 min začnú vyplavovať na povrch (alebo tesne pod hladinu). Necháme ich variť ešte aspoň 5 min a cez sitko vyberieme. Dáme ich rovno do misky so studenou vodou. (cca na 2 min).
-
5
Z vody ich hneď napichujeme na špicaté špajdle. (po 3-5 kúskoch).
-
6
Takto vyzerali ozdobené kokosom.
-
7
A takto aj s čokoládou. Sú veľmi dobré :)
alebo ich sprav pomocou naparovania ( vid u mna v recetoch-mitarashi dango) ;)