Foto: mariaklara
Vždy som si myslela, že cvikla sa dá jesť len uvarená, ale na dovolenke som prišla na to, že je výborná aj v surovom Zobraziť celý popisVždy som si myslela, že cvikla sa dá jesť len uvarená, ale na dovolenke som prišla na to, že je výborná aj v surovom stave, pokiaľ ju dobre prichutíme.
2-4
porcie
porcie
25-30 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Cviklu, jablká ošúpeme a postrúhame na hrubšom strúhadle, pridáme na drobno pokrájanú cibuľku (kumu robí cibuľka problémy, nemusí si ju pridať), pokrájaný pór a chren v sladkokyslom náleve. Všetko spolu premiešame, ak máte pocit, že je šalát málo šťavnatý, môžete si urobiť trochu sladkokyslého nálevu a premiešať.
cviklu zboznujem, salat vyzera vynikajuco. Ukladam.