Foto: tassiedevil
Aj ja som bol spočiatku skeptický...nakoniec to nie až také zlé....kto má rád cviklu, tomu to bude určite chutiť...
Suroviny
Cesto: | |
3 ks |
|
100 g |
|
50 g |
|
50 g |
|
1 sáčok |
|
z 1/2 citróna |
|
Krém: | |
400 g |
|
250 ml |
|
100 g |
|
2 lyžice |
|
300 ml |
|
Poleva: | |
150 ml |
|
1 lyžica |
|
Postup
-
1
Vajcia s cukrom vymiešame do penista..zamiešame múku, škrob, vanilkový cukor a citronovú šťavu. Vlejeme do vymastenej a múkou posypanej formy a pečieme v predohriatej trúbe pri 200 stupnoch C asi 25 minút. Uvarenú ošúpanú cviklu nakrájame na maké kusy a spolu z mliekom rozmixujeme, pridáme cukor a v malom množstve vlažnej vody rozpustenú želatínu, zamiešame a nakoniec zamiešame vyšľahanú šľahačku. Krém nalejeme na vychladnuté tortové cesto a vložíme do chladničky na 4-5 hodín. Nakoniec v štave z varenej cvikle rozpostíme želatínu a nalejeme na povrch torty a necháme v chladničke stuhnúť. Zdobíme podľa vlastnej fantázie...
- 2
upečené cesto
- 3
ja som cesto z formy vybral, boky formy som vystlal papierom na pečenie, cesto som vložil späť do formy a tak som nalial krém..takto sa nám torta neprilepí na steny formy..
- 4
hotová torta...ja som ju nezdobil, lebo som si nebol istý ako to všetko dopadne..:))) najbližie ju určite trochu ozdobím....
- 5
narezaná
- 2
ja velmi rada pouzvam tiez cviklu aj do cesta.
tvojou by som sa ponukla a ked sa ju rozhodnem robit, pridam aj ananas. paradna kombinacia a cesta som zacala robit tymto sposobom, ked ma o to poziadal cukrovkar, ktory inac kolaciky uz nejedol ani napamatal.
len treba odvahu na taketo zvlastnosti. **