Cuketový koláč so šunkou

mohicanka - bez fotkymohicanka, 5. septembra 2012
Cuketový koláč so šunkou
Foto: mohicanka

výborný zdravý slaný koláč, možné použiť aj ako prílohu :)

20
porcií
10 minút
príprava
60 minút
na 160 °C

Suroviny

400 g
200 g
100 g
2 dcl
1 dcl
5 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    nahrubo nastrúhanú cuketu, najemno nakrájenú dietnú šunku aleb. salámu, najemno nastrúhaný syr, múku, olej, 5 žĺtok a koreniny spolu zmiešame a pridáme sneh z 5 bielok. zmes nalejeme na vymastený múkou vysypaný plech a pečieme vo vyhriatej rúre na cca 160stupňov cca hodinu (po 50 minútach kontolujem špajdlou). dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

rajnica
Fajn. A konečne po čase mladá žena, ktorá vie ponúknuť reálny recept z bežných surovín!!
lacquer
Vcera som robila nieco velmi podobne, ale vo forme placiek na plechu. Namiesto syra som pouzila biele tofu a ochutila cesnakom. A vajcia stacili dve. Vyskusam tento so spaldovou mukou, urcite to bude chutit troska inak, ale nepochybujem ze vaborne.
antaia
...vyzara to na dobru veceru! Skusim a dakujem za inspiraciu.
olinka12
Práve som doniesla zo záhrady cuketu a idem na to vyskúšam tvoj recept.
mariaklara
Škoda, že už nemám cuketu, ukladám a o rok urobím, namiesto tej salámy skúsim dať sójovú salámu a tofu, možno sa to bude hodiť.
mohicanka
som rada že sa vám moje recepty páčia najmä ak sa vôbec nepovažujem za kuchárku, proste len skúšam a kombinujem suroviny, ktoré mi chutia,...
ja som na špaldovú múku už zvyknutá a obyčajnú (pšeničnú) vôbec nepoužívam na pečenie takže rpe mna je tá chuť normálna ale niekto kto pred tým špaldovú neskúšal s tým môže mať problém tak na prvý krát odporúčam skúsiť pol špaldovej a pol obyčajne :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia