Cuketová buchta trochu inak (fotorecept)

Autor receptu: malinka711

Každé leto zvyknem robiť túto cuketovú buchtu s rôznym ovocím a obmenami ..... dnes ma napadlo upiecť namiesto buchty na plech bábovku ......

6
porcií
45 minút
na 160 °C

Postup

  1. Cuketu ošúpeme a nahrubo postrúhame. Necháme odtiecť prebytočnú šťavu.
  2. Múku s práškom do pečiva preosejeme do väčšej misy a premiešame s cukrom.
  3. Vajcia vymiešame s mliekom (najprv pridám len 200 ml a keď je cesto tuhé, tak dolejem aj zvyšok mlieka), zmes prilejeme k múke a dobre premiešame.
  4. Nakoniec zapracujeme nastrúhanú cuketu, z ktorej ešte rukami vytlačíme šťavu. Teraz by sme mohli cesto vyliať na plech a upiecť klasickú buchtu. Ale ja som pridala ešte nastrúhanú Margot tyčinku ...
  5. Formu na bábovku dobre vymastíme a vysypeme múkou. Polovicu cesta vylejeme do formy a poukladáme polovice marhúľ tak, aby sa nedotýkali stien formy.
  6. Opatrne prikryjeme zvyšným cestom a pečieme v rúre na 160° C asi 45 minút.
  7. Upečenú bábovku necháme trochu vychladnúť vo forme a potom vyklopíme...
  8. Bábovku polejeme rozpustenou polevou, necháme stuhnúť a podávame.