Cuketová buchta trochu inak (fotorecept)
Autor receptu: malinka711
Každé leto zvyknem robiť túto cuketovú buchtu s rôznym ovocím a obmenami ..... dnes
ma napadlo upiecť namiesto buchty na plech bábovku ......
6 porcií |
45 minút na 160 °C |
Postup
- Cuketu ošúpeme a nahrubo postrúhame. Necháme odtiecť prebytočnú šťavu.
- Múku s práškom do pečiva preosejeme do väčšej misy a premiešame s cukrom.
- Vajcia vymiešame s mliekom (najprv pridám len 200 ml a keď je cesto tuhé, tak dolejem aj zvyšok mlieka), zmes prilejeme k múke a dobre premiešame.
- Nakoniec zapracujeme nastrúhanú cuketu, z ktorej ešte rukami vytlačíme šťavu. Teraz by sme mohli cesto vyliať na plech a upiecť klasickú buchtu. Ale ja som pridala ešte nastrúhanú Margot tyčinku ...
- Formu na bábovku dobre vymastíme a vysypeme múkou. Polovicu cesta vylejeme do formy a poukladáme polovice marhúľ tak, aby sa nedotýkali stien formy.
- Opatrne prikryjeme zvyšným cestom a pečieme v rúre na 160° C asi 45 minút.
- Upečenú bábovku necháme trochu vychladnúť vo forme a potom vyklopíme...
- Bábovku polejeme rozpustenou polevou, necháme stuhnúť a podávame.