Čučoriedkový zákusok

Autor receptu: oriestok

10
porcií
50 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Postup

  1. Žĺtky vymiešame s 3 lyžicami cukru do penista. Bielka so zvyšným cukrom vyšľaháme dotuha a sneh po častiach primiešame k žĺtkom. Nakoniec pridáme preosiatu múku s kakaom a kypriacim práškom. Cesto vylejeme na plech vysypaný múkou na a upečieme.
  2. Kompótovú šťavu zlejeme a doplníme do 1 litra vodou. Podľa chuti osladíme. Zo šťavy a zlatých klasov uvaríme krém, rozdelíme ho na 2 polovice. Do jednej ešte za horúca pridáme čučoriedkový kompót. Do druhej po vychladnutí zašľaháme maslo.
  3. Upečené cesto polejeme trochou šťavy, natrieme krémom s ovocím a potom krémom s maslom. Smotany vyšľaháme so stužovačom a rozotrieme na vrch zákusku.