Jeden z nasich oblubenych cucoriedkovych kolacov.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| 210 ml |
|
| 1/2 KL |
|
| 180 g |
|
| 330 g |
|
| 2 KL |
|
| 1 KL |
|
| 3 ks |
|
| 250 g, čerstvé |
|
| 375 g |
|
| 1 1/2 KL |
|
| krem: | |
| 250 g |
|
| 100 g |
|
| 1 KL |
|
| 1 KL |
|
| 250 g |
|
Postup
-
1
Kyslu smotanu si rozmiesame so sodou bikarbonou,
-
2
Vymiesame maslo s cukrom, pridame postruhanu citronovu koru a vanilkovy extrakt, alebo vanilkovy cukor. Za staleho slahania postupne pridame vajicka.
-
3
Do rozslahaneho masla pridame kyslu smotanu so sodou bikarbonou a zamiesame.
-
4
Dalej pridame muku rozmiesanu s praskom do peciva.
-
5
Na koniec do cesta primiesame cucoriedky, ktore sme obalili v hladkej muke.
-
6
Cesto vylejeme na plech velkosti 23/30cm vylozeny papierom na pecenie. Pecieme vo vyhriatej rure 180C 45minut.
-
7
Upeceny a vychladnuty kolac potrieme plnkou a ozdobime cucoriedkami. Na plnku si rozmiesame Philadelphia syr s maslom, postruhanou citronovou korou, vanilkovym extraktom a praskovym cukrom.









Diskusia k receptu