Foto: matus113
Voňavé a sladké ako puding.
porcií
príprava
na 150 °C
Postup
-
1
Vajíčka rozdelíme. K žĺtkam pridáme 65 g kryštálového cukru a vymiešame mixérom. Smotanu dáme do hrnca, pridáme vnútro vanilkového struku a zahrievame takmer do varu.
- 2
Do vymiešaného kryštálového cukru so žĺtkami budeme pomaly liať horúcu smotanu, aby sa vajíčka nezrazili. Vyšľahaný krém vlejeme do zapekacích misiek a budeme piecť vo vodnom kúpeli.
- 3
Pripravíme hlboký plech, na dno dáme kuchynskú utierku, naukladáme plné misky a zalejeme horúcou vodou do 2/3 misiek. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 150 stupňov asi na 45 minút. Približne v polovici pečenia môžeme do krému pridať kúsok hrušky alebo maliny. Naďalej pečieme. Po 45 minútach krém vytiahneme a dáme vychladnúť asi na 3 hodiny do chladničky.
- 4
Pred podávaním, posypeme vrch hnedým cukrom, ktorý skaramelizujeme flambovacou pištoľou. Pokiaľ pištoľ nemáme, krém dáme pod gril a necháme pár minút zapiecť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ked chces dosiahnut krasnu karmelizaciu na vrchu pudingu, skombinuj biely a hnedy cukor, karmelizacia je omnoho lepsia.
Je to pochutka.
varecha.pravda.sk/recepty/crme-brlee-fotorecept/15214-rec...