Crème brûlée

matus113 - fotkamatus113, 19. novembra 2012
Crème brûlée
Foto: matus113

Voňavé a sladké ako puding.

6
porcií
60 minút
príprava
45 minút
na 150 °C

Suroviny

65 g
400 ml
5 ks
1 ks
1 ks
50 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vajíčka rozdelíme. K žĺtkam pridáme 65 g kryštálového cukru a vymiešame mixérom. Smotanu dáme do hrnca, pridáme vnútro vanilkového struku a zahrievame takmer do varu.

  2. 2

    Do vymiešaného kryštálového cukru so žĺtkami budeme pomaly liať horúcu smotanu, aby sa vajíčka nezrazili. Vyšľahaný krém vlejeme do zapekacích misiek a budeme piecť vo vodnom kúpeli.

  3. 3

    Pripravíme hlboký plech, na dno dáme kuchynskú utierku, naukladáme plné misky a zalejeme horúcou vodou do 2/3 misiek. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 150 stupňov asi na 45 minút. Približne v polovici pečenia môžeme do krému pridať kúsok hrušky alebo maliny. Naďalej pečieme. Po 45 minútach krém vytiahneme a dáme vychladnúť asi na 3 hodiny do chladničky.

  4. 4

    Pred podávaním, posypeme vrch hnedým cukrom, ktorý skaramelizujeme flambovacou pištoľou. Pokiaľ pištoľ nemáme, krém dáme pod gril a necháme pár minút zapiecť.

Diskusia k receptu

17 komentárov k receptu
Vymazať
robievam starou originalnou technikou s karamelom na spodku.
ked chces dosiahnut krasnu karmelizaciu na vrchu pudingu, skombinuj biely a hnedy cukor, karmelizacia je omnoho lepsia.
Je to pochutka.
Vymazať
tak na toto sa chystám už velmi dávno ale nemám tú flambovaciu pištol a neviem ako to inak urobiť ... :-( ale raz si ju zadovážim a toto bude prvé čo urobím ... :-D vyzerá to skvele .... 1* dakujem za receptík ..
Vymazať
@radox1 : starou technikou znamena: uvaris si husty karamel. rozdleis do hrncickov a najelejs puding, das varit ako v tomto videu a ked je hotove len prevratis a /nemusis nic posypat na vrchu a tym padom flabovat/, pretoze ked poharik v ktorom sa karamel varil prevratis-po celej casti pudingu sa ti rozleje sladucky karamel ako zlato a ta chut je jedinecna
Vymazať
Mala poznamka pre "radox1" a "honestka". Pozor, lebo ten recept s karamelom naspodku je uplne iny recept, to je crème caramel a tu je recept na crème brulée, ktory ma uplne inu konzistenciu a ak je dobre urobeny, urcite sa vam ho nepodari "vyklopit".
Vymazať
toto milujem, ale ešte som to nerobila, lebo tú pištoľ nemám a asi sa mi ju ani nechce kupovať, ale ak sa to da aj s grilom, tak to musím skúsiť. S tým karamelom na spodu, to poznám, ale tu v Mexiku, to volajú "flan", myslím, že je v tom rozdiel...

Pridaj komentár k receptu: