Crème brûlée

Autor receptu: matus113

Voňavé a sladké ako puding.

6
porcií
60 minút
príprava
45 minút
na 150 °C

Postup

  1. Vajíčka rozdelíme. K žĺtkam pridáme 65 g kryštálového cukru a vymiešame mixérom. Smotanu dáme do hrnca, pridáme vnútro vanilkového struku a zahrievame takmer do varu.
  2. Do vymiešaného kryštálového cukru so žĺtkami budeme pomaly liať horúcu smotanu, aby sa vajíčka nezrazili. Vyšľahaný krém vlejeme do zapekacích misiek a budeme piecť vo vodnom kúpeli.
  3. Pripravíme hlboký plech, na dno dáme kuchynskú utierku, naukladáme plné misky a zalejeme horúcou vodou do 2/3 misiek. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 150 stupňov asi na 45 minút. Približne v polovici pečenia môžeme do krému pridať kúsok hrušky alebo maliny. Naďalej pečieme. Po 45 minútach krém vytiahneme a dáme vychladnúť asi na 3 hodiny do chladničky.
  4. Pred podávaním, posypeme vrch hnedým cukrom, ktorý skaramelizujeme flambovacou pištoľou. Pokiaľ pištoľ nemáme, krém dáme pod gril a necháme pár minút zapiecť.