Créme brulée s perníkom

Autor receptu: redakcia

Aké by to boli sviatky, keby na stole chýbali sladké pochúťky? Kuchárske trio z reštaurácie hotela Matyšák tentoraz pripravilo dezert pre všetky jazýčky. Kto ochutná, neoľutuje.

4
porcie
10 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Šľahačku spolu s vanilkovým strukom (pozri náš tip) a nastrúhaným perníkom zahrejeme na asi 95 °Celzia a pri tejto teplote tiahneme (teda pomaly varíme tak, aby šľahačka nevrela) asi 15 minút. Precedíme. Žĺtky spolu s cukrom zmiešame a pridáme šľahačku.
  2. Následne zalejeme do zapekacích misiek a dáme do vodného kúpeľa na asi 20 – 25 minút. Hotové brulée posypeme hnedým cukrom a skaramelizujeme. Ozdobíme ovocím.
  3. Náš tip: Vanilkový struk prekrojíme, opačnou stranou noža vyberieme semiačka a pre lepšiu chuť uvaríme v šľahačke aj samotný struk, ktorý potom vyberieme.