Inšpiráciu na tento fantastický zákusok som si zobrala z knihy, ktorú som si len nedávno kúpila - "Chocolate lovers", čiže "Milovníci čokolády". Cheesecake + Zobraziť celý popisInšpiráciu na tento fantastický zákusok som si zobrala z knihy, ktorú som si len nedávno kúpila - "Chocolate lovers", čiže "Milovníci čokolády". Cheesecake + čokoláda = hriešna kombinácia... no a mne nedalo nepodeliť sa s Vami o tento fantastický kulinársky zážitok... :o)
príprava
Suroviny
| Korpus: | |
| 200 g |
|
| 100 g |
|
| 80 - 125 g |
|
| 2 - 3 PL |
|
| Náplň: | |
| 200 g |
|
| 10 ks |
|
| 8 čl |
|
| 50 - 100 g |
|
| 200 g |
|
| 500 g |
|
| 300 ml |
|
|
|
|
| Ozdobenie: | |
|
|
|
| 8 ks |
|
Postup
-
1
Prísady:
-
2
Čokoládu roztopíme nad horúcou vodou, pridáme zmäknuté maslo a rozdrvené piškoty (najepšie v mixéry).
-
3
Dochutíme kakaovým práškom na zvýraznenie chuti.
-
4
Vzniknutú masu vyložíme rovnomerne do tortovej formy (rozmer 24cm). Kraje by mali byť vysoké 4- 5 cm. Necháme odležať v chladničke aspoň 30 minút.
-
5
Na plnku si rozpustíme čokoládu nad horúcou vodou. Medzitým si pripravíme želatínu (podľa vlastného návodu) v dostatočnom množstve vody. Rozpustenú želatínu pridáme do čokolády a následne primiešame kyslú smotanu. Rozmiešame metličkou.
-
6
Potom túto čokoládovú masu rýchlo primiešame do tvarohovej masy vymiešanej s kryštálovým cukrom. Pridáme kakaový prášok na zvýraznenie čokoládovej chuti.
-
7
Keď nám hmota začne tuhnúť, pridáme vyšľahanú šľahačkovú smotanu. Opatrne premiešame...
-
8
... a prelejeme do tortovej formy vyloženej už pripraveným a vychladnutým "piškotovým cestom". Vložíme do chladničky aspoň na 4 hodiny.
-
9
Pred podávaním posypeme cheesecake kakaovým práškom a ozdobíme jahodami. Dobrú chuť!









domci4 a narciska, ja som so želatínou tiež nemala žiadne skúsenosti.. až do včera, keď som zákusok robila.. v originálnom recepte sa používa plátková želatína, ale ja som použila práškovú od Oetkera.. s ňou som nemala žiaden problém.. cca v 130ml horúcej vody som rozpustila 8 ČL želatíny.. netreba nechať vychladnúť, hneď sa môže pridať do horúcej rozpustenej čokolády.. viď postup..
S tými piškótami máte pravdu, ale v krajine kde momentálne žijem, naše staré dobré SVK okrúhle od Opavie bohužiaľ nekúpim, takže som použila dlhé piškóty s cukrom "Boudoir biscuits" :D
@slunicko131 , budem veľmi rada ak dáš vedieť ako chutil.. :)
Tortovú formu netreba vymastiť ani dať papier na pečenie, lebo v "piškótovom ceste" je maslo, takže sa neprilepí.. Dúfam, že sa podarí a bude chutiť.. :D
:)