Inšpiráciu na tento fantastický zákusok som si zobrala z knihy, ktorú som si len nedávno kúpila - "Chocolate lovers", čiže "Milovníci čokolády". Cheesecake + čokoláda = hriešna kombinácia... no a mne nedalo nepodeliť sa s Vami o tento fantastický kulinársky zážitok... :o)
príprava
Suroviny
Korpus: | |
200 g |
|
100 g |
|
80 - 125 g |
|
2 - 3 PL |
|
Náplň: | |
200 g |
|
10 ks |
|
8 čl |
|
50 - 100 g |
|
200 g |
|
500 g |
|
300 ml |
|
|
|
Ozdobenie: | |
|
|
8 ks |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Prísady:
-
2
Čokoládu roztopíme nad horúcou vodou, pridáme zmäknuté maslo a rozdrvené piškoty (najepšie v mixéry).
-
3
Dochutíme kakaovým práškom na zvýraznenie chuti.
-
4
Vzniknutú masu vyložíme rovnomerne do tortovej formy (rozmer 24cm). Kraje by mali byť vysoké 4- 5 cm. Necháme odležať v chladničke aspoň 30 minút.
-
5
Na plnku si rozpustíme čokoládu nad horúcou vodou. Medzitým si pripravíme želatínu (podľa vlastného návodu) v dostatočnom množstve vody. Rozpustenú želatínu pridáme do čokolády a následne primiešame kyslú smotanu. Rozmiešame metličkou.
-
6
Potom túto čokoládovú masu rýchlo primiešame do tvarohovej masy vymiešanej s kryštálovým cukrom. Pridáme kakaový prášok na zvýraznenie čokoládovej chuti.
-
7
Keď nám hmota začne tuhnúť, pridáme vyšľahanú šľahačkovú smotanu. Opatrne premiešame...
-
8
... a prelejeme do tortovej formy vyloženej už pripraveným a vychladnutým "piškotovým cestom". Vložíme do chladničky aspoň na 4 hodiny.
-
9
Pred podávaním posypeme cheesecake kakaovým práškom a ozdobíme jahodami. Dobrú chuť!
Diskusia k receptu
Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu