Čokoládový Cheesecake (fotorecept)

Autor receptu: daisy1979

Inšpiráciu na tento fantastický zákusok som si zobrala z knihy, ktorú som si len nedávno kúpila - "Chocolate lovers", čiže "Milovníci čokolády". Cheesecake + čokoláda = hriešna kombinácia... no a mne nedalo nepodeliť sa s Vami o tento fantastický kulinársky zážitok... :o)

50 minút
príprava

Postup

  1. Prísady:
  2. Čokoládu roztopíme nad horúcou vodou, pridáme zmäknuté maslo a rozdrvené piškoty (najepšie v mixéry).
  3. Dochutíme kakaovým práškom na zvýraznenie chuti.
  4. Vzniknutú masu vyložíme rovnomerne do tortovej formy (rozmer 24cm). Kraje by mali byť vysoké 4- 5 cm. Necháme odležať v chladničke aspoň 30 minút.
  5. Na plnku si rozpustíme čokoládu nad horúcou vodou. Medzitým si pripravíme želatínu (podľa vlastného návodu) v dostatočnom množstve vody. Rozpustenú želatínu pridáme do čokolády a následne primiešame kyslú smotanu. Rozmiešame metličkou.
  6. Potom túto čokoládovú masu rýchlo primiešame do tvarohovej masy vymiešanej s kryštálovým cukrom. Pridáme kakaový prášok na zvýraznenie čokoládovej chuti.
  7. Keď nám hmota začne tuhnúť, pridáme vyšľahanú šľahačkovú smotanu. Opatrne premiešame...
  8. ... a prelejeme do tortovej formy vyloženej už pripraveným a vychladnutým "piškotovým cestom". Vložíme do chladničky aspoň na 4 hodiny.
  9. Pred podávaním posypeme cheesecake kakaovým práškom a ozdobíme jahodami. Dobrú chuť!