Čokoládovo-orechový koláč pre @Babidku-čokoholika.

frezia68 - fotkafrezia68, 14. mája 2011
Čokoládovo-orechový koláč pre @Babidku-čokoholika.
Foto: frezia68

Dostali sme chuť na niečo dobré,lebo pečiem sladkosti zriedka.A listujúc časopis s receptami,zaujal ma tento čoko-orechový koláč bez múky.A pretože poznám chúťky mojej virtuálnej Zobraziť celý popisDostali sme chuť na niečo dobré,lebo pečiem sladkosti zriedka.A listujúc časopis s receptami,zaujal ma tento čoko-orechový koláč bez múky.A pretože poznám chúťky mojej virtuálnej priateľky,ktorá si lieči kolienko,posielam túto dobrotu so želaním skorého uzdravenia. Len upiecť si bude musieť sama,ale návod posielam :-)))

15 minút
príprava
50 minút
na 160 °C

Suroviny

4 ks čerstvé
110 g
150 g  sekané
80 g
10 g
160 g
20 g




Postup

  1. 1

    V mixéri vymiešame 2 vajíčka + 2 žltky a 9O g cukru do peny.Pridáme orechy,mandle,kakaový prášok a nastrúhanú čokoládu.Ja som pridala aj kandizované ovocie a lyžicu rumu.Vymiešame hladké cesto.Kto nemá rád takú horkú čokoládu,nech použije bežnú na varenie.

  2. 2

    Z dvoch bielkov vyšľaháme tuhý sneh aj so zvyšným cukrom.Zľahka primiešame čokoládovo-orechové cestíčko a prilejeme roztopené vlažné maslo. Cesto nalejeme na plech vyložený papierom -srnčí chrbát,alebo podobný.

  3. 3

    Hotové vložíme do vyhriatej rúry na 160°C a pečieme asi 5O min. Ja som orechy,aj mandle nesekala,ale pomlela,lebo šetríme zuby.A preto som aj úmerne orechy ubrala a potom postupne prisýpala,aby cesto malo správnu hustotu a ušetrila som asi 5 g. Tak @babidka,ak vyskúšaš,nech Ti chutí a skoré uzdravenie !!!

  4. 4

    Len poznámka-kuchyňa aj ráno ešte voňala čokoládou,lebo koláčik v nej chladol a mne sa ani nechcelo vetrať,lebo zapracovali všetky zmysly-čuch,zrak a chuť....to bola pochúťka ku káve.Babidka,peč :-))) A takto vyzeral @babidkin upečený ( a už dávno zjedený) koláčik ,ktorý mi poslala mailom :-))) a nepredpokladala,že ho tu zverejním.

    Čokoládovo-orechový koláč pre @Babidku-čokoholika. - obrázok 4

Diskusia k receptu

ainy
dobré to musí byť....niečo podobné robievam aj ja, ale tvoj recept sa mi viac páči....určite ho vyskúšam :-)
3sandra3
pekný odkaz pre babidku,,, pripájame sa všetci... a aj koláčik super
babidka
to je kraaaaaaaaaaaaaaaaasa ! Dakujem Editka !!!!! Tak taky kolacik urcite mojmu kolienku pomoze :-))))))) Dnes od rana skackam a dohanam zameskane prace okolo domacnosti aj okolo hydiny a tak som nemala cas na Varechu :-(((skoda , tesila by som sa uz od rana:-) Ako pozeram , ide tam vsetko co milujem a mam aj doma - takze zajtra bude kolacik urcite :-))Uz sa neviem dockat ....aj ked pravdupovediac , v posledne dni sa mi poriadne stencili moje zasoby cokolady - ved co ma zdrave maskrtit clovek , ked ma rozvrtane koleno ? Iba cokolada moze utisit bolest :-))))))
babidka
@torticka , trosku som to prehnala s turistikou , starostlivostou o domacnost a zahradu atd.:-)Tak sa koleno vzburilo a urobilo si samo "poriadky" so mnou :-)))))Tak pre zmenu narobili "poriadky"s nim chirurgovia.....
@frezia , akurat chystam suroviny a idem piect :-))))
sovka62
@babidka , tak nech to všetko dobre dopadne, s kolienkom i koláčikom. Ja si ho tiež ukladám (ako dovolíš, veď recept bol pre teba), lebo 70%-ná čokoláda to je to pravé aj v tabuľke a v koláči som ju ešte nejedla. Zatiaľ som z nej robila len polevy.
cica2
koláčik musí byť výborný! Je to milé:)) a tiež prajem @babidke skoré uzdravenie!!!!
babidka
dakujem vam vsetkym a hlavne mojej priatelke @frezii ! Dnes sme ho piekli a pochvalovali sme si , aky je to zdravy kolacik- malo cukru , bez muky s mandlami a orechami - no a ta cokolada!!!!! Ja som to trosku prehnala/:-((((/ lebo som dala az 85%cokoladu ....a manzelovi som ho musela pricukrovat:-) Ale vsetkym nam chutil:-)
frezia68
Veď aj ja si vravím,že zdravýýýýýý,ale som večer hrešila pri telke až s dvoma kúskami,neoplatilo sa,lebo zlé trávenie mi ukrajovalo zo spánku :-)))) ale bol dobrý.Tak si neber zo mňa príklad....lebo tu raz hojno a inokedy ho..nemám(zákusok,lebo nepečiem),veď dvom sa ani neoplatí,hoci aj susedom núkam občas.
janger
Paradny kolacik. Aj ja cokoladu zboznujem :-). A prajem @babidke , aby sa skoro uzdravila.
honestka
pridavam sa @Babidka ako marod k marodovi, rychle hojenie!
Kolacik je velmi vabny@Frezia a kedze polihujem tiez tak aspon virtualne som si uchmatla tiez.
babidka
no vidite , ako si ma uctila mila Frezia :-))))Este aj moj kolacik uverejnila , hoci nevyzeral az tak krasne ako jej :-)
andiss
Mnam, taketo kolaciky bez vycitiek su najlepsie. Super super tesiiim, budem piect :-))
andiss
@frezia68 taaak uz je upeceny a tatino stihol stvrtku zosmakovat. Zajtra je rad na mne, heheh. Vydaril sa teda, dakujem opat za dalsi receptik. Ja som vynechala kakao a pridala par lyzic kokosu :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia