Čokoládovo-orechový koláč pre @Babidku-čokoholika.

Autor receptu: frezia68

Dostali sme chuť na niečo dobré,lebo pečiem sladkosti zriedka.A listujúc časopis s receptami,zaujal ma tento čoko-orechový koláč bez múky.A pretože poznám chúťky mojej virtuálnej priateľky,ktorá si lieči kolienko,posielam túto dobrotu so želaním skorého uzdravenia. Len upiecť si bude musieť sama,ale návod posielam :-)))

15 minút
príprava
50 minút
na 160 °C

Postup

  1. V mixéri vymiešame 2 vajíčka + 2 žltky a 9O g cukru do peny.Pridáme orechy,mandle,kakaový prášok a nastrúhanú čokoládu.Ja som pridala aj kandizované ovocie a lyžicu rumu.Vymiešame hladké cesto.Kto nemá rád takú horkú čokoládu,nech použije bežnú na varenie.
  2. Z dvoch bielkov vyšľaháme tuhý sneh aj so zvyšným cukrom.Zľahka primiešame čokoládovo-orechové cestíčko a prilejeme roztopené vlažné maslo. Cesto nalejeme na plech vyložený papierom -srnčí chrbát,alebo podobný.
  3. Hotové vložíme do vyhriatej rúry na 160°C a pečieme asi 5O min. Ja som orechy,aj mandle nesekala,ale pomlela,lebo šetríme zuby.A preto som aj úmerne orechy ubrala a potom postupne prisýpala,aby cesto malo správnu hustotu a ušetrila som asi 5 g. Tak @babidka,ak vyskúšaš,nech Ti chutí a skoré uzdravenie !!!
  4. Len poznámka-kuchyňa aj ráno ešte voňala čokoládou,lebo koláčik v nej chladol a mne sa ani nechcelo vetrať,lebo zapracovali všetky zmysly-čuch,zrak a chuť....to bola pochúťka ku káve.Babidka,peč :-))) A takto vyzeral @babidkin upečený ( a už dávno zjedený) koláčik ,ktorý mi poslala mailom :-))) a nepredpokladala,že ho tu zverejním.