Čokoládovo-orechová torta
Autor receptu: 4ica
Recept je od A. Polákovej ale nieje to torta-akože pravá
torta, možno by som radšej napísala - čokoládovo
orechový dezert. A je bez múky :-)
Ďalšou výhodou je, že z jednej zmesi pripravíte korpus aj krém :-)
12 porcií |
25 minút na 180 °C |
Postup
- Korpus: Čokoládu rozpustíme spolu s maslom vo vodnom kúpeli. Vajcia vymiešame s cukrom na penu, asi 5 minút, až sa zdvojnásobí množstvo. Postupne zamiešavame vychladnutú čokoládu s maslom a pridávame orechy ( nemusia byť mleté až do hladka). Tortovú formu vystelieme papierom a vlejeme asi 1/3 pripraveného cesta. Pečieme pri 180 C asi 25 minút.
- Po upečení necháme korpus poriadne vychladiť. Nevyberáme z formy!
- Krém: Zvyšok čokoládovej zmesi varíme vo vodnom kúpeli približne 10 minút. Začne hustnúť a tmavnúť. Necháme trochu vychladnúť a primiešame ešte 100g masla ( izbovej teploty!). Takto pripravený krém dáme zachladiť na 1 hodinku.
- Vychladnutý krém nalejeme na korpus, uhladíme a dáme cez noc do chladničky. Potom môžme vybrať z formy.
- Ozdoba-poleva: Roztopíme v smotane čokoládu a keď trochu vychladne, pridáme lyžicu masla a vymiešame, nech sa spojí. Polejeme zákusok a ozdobíme. A zase dáme schladiť.
Ja som zdobila pre moje srdiečko, tak preto taký detský motív :-) Tortičku jeme zásadne studenú.