Čokoládovo-malinová roláda (bez múky)
Autor receptu: skatulka
Výborná, ľahká a zdravá roláda so zníženým obsahom cukru. Je bez múky a tým vhodná aj pre celiatikov. Ochutnajte.
15 minút príprava |
7 minút na 220 °C |
Postup
- Bielky s kakaom vyšľaháme so 120 g cukru na tuhý sneh.
Žĺtky vyšľaháme so zvyšným cukrom do peny a pridávame preosiate kakao.
Do tejto zmeny postupne ručne zašľaháme tuhý sneh.
- Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie, ktorý sme potreli trochou masla.
- Pečieme na 220°C 7 minút. Cesto po upečení necháme vychladnúť na plechu. Nie je potrebné ho stáčať, ako pri klasickej roláde.
- Krém si pripravíme z vyšľahanej smotany s cukrom a pridáme tvaroh.
- Vychladnuté cesto natrieme krémom a poukladáme naň čerstvé maliny.
Cesto stočíme do rolády a necháme vychladnúť v chladničke.