Čokoládovo-malinová roláda (bez múky)

Autor receptu: skatulka

Výborná, ľahká a zdravá roláda so zníženým obsahom cukru. Je bez múky a tým vhodná aj pre celiatikov. Ochutnajte.

15 minút
príprava
7 minút
na 220 °C

Suroviny

Postup

  1. Bielky s kakaom vyšľaháme so 120 g cukru na tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme so zvyšným cukrom do peny a pridávame preosiate kakao. Do tejto zmeny postupne ručne zašľaháme tuhý sneh.
  2. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie, ktorý sme potreli trochou masla.
  3. Pečieme na 220°C 7 minút. Cesto po upečení necháme vychladnúť na plechu. Nie je potrebné ho stáčať, ako pri klasickej roláde.
  4. Krém si pripravíme z vyšľahanej smotany s cukrom a pridáme tvaroh.
  5. Vychladnuté cesto natrieme krémom a poukladáme naň čerstvé maliny. Cesto stočíme do rolády a necháme vychladnúť v chladničke.