Čokoládové srdiečka s kapučínom

Autor receptu: redakcia

15 minút
príprava
12-15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Múku preosejeme na dosku, pridáme do nej žĺtok, maslo nakrájané na kúsky, cukor, čokoládové hobliny, vanilkový cukor, kapucíno v prášku a vypracujeme rýchlo hladké cesto. Zabalíme ho do fólie a necháme 60 minút odpočinúť v chladničke.
  2. Potom na pomúčenej doske vyvaľkáme asi 1 cm hrubý plát a vykrajujeme z neho srdiečka. Tie dáme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme asi 12 – 15 minút. Upečené srdiečka vyberieme a necháme vychladnúť.
  3. Nad parou zohrejeme kakaovú polevu a namáčame do nej polovice srdiečok. Polevu necháme stuhnúť a srdiečka zľahka posypeme práškovým cukrom.