Foto: tatranka
Recept vznikol spontánne. Zvýšila sa mi čokoládová plnka a potrebovala som ju zúžitkovať. Nápad bol na svete a ja vám ponúkam svoj chutný nepečený Zobraziť celý popisRecept vznikol spontánne. Zvýšila sa mi čokoládová plnka a potrebovala som ju zúžitkovať. Nápad bol na svete a ja vám ponúkam svoj chutný nepečený zákusok. Fotografie postupu nemám, lebo by vlastne ani nebolo čo fotiť. Preto celý postup len opíšem.
príprava
Suroviny
podľa potreby ja som mala 2 bal |
|
2 PL |
|
Krém: | |
125 g |
|
125 g |
|
30 g |
|
70 g |
|
1 bal |
|
1 ks |
|
1/8 l |
|
Poleva: | |
50 g |
|
1 PL |
|
25 g |
|
Postup
-
1
Najprv si uvaríme plnku, aby nám vychladla. Maslo vymiešame s práškovým cukrom a vanilkovým cukrom. Pridáme žĺtko a poriadne vyšľaháme.Ingrediencie by mali mať izbovú teplotu. Vtedy sa nám bude s nimi dobre pracovať. Z mlieka a múky uvaríme kašu. Stále ju miešame, aby nám nevznikli hrčky. Do teplej masy, nie do horúcej pridáme polámanú čokoládu. Miešame. Keď je kaša schladená po lyžiciach ju pridáme do masla a postupne zašľaháme. Plnku uložíme do chladu.
- 2
Bude to trvať asi 10 minút, kým si pobudne v chlade, kým urobíme polevu. Várovú čokoládu zohrejeme nad parou spolu s maslom. Nakoniec pridáme lyžicu mlieka. Teplú a roztopenú polevu necháme trochu schladiť,aby bola hustejšia a na koláči nestekala.
- 3
Na dosku si rozložíme keksy Marina. V jednom balíčku je 10 kusov. Ja som ich plnila po 5 kusov na sebe. Vybrala som si plnku z chladu a rovnomerne som natrela keksík, prikryla druhým. Tak som pokračovala do čísla 5 keksíkov. To je už slušná kôpka. Keksík som potrela aj z bokov a na vrchu.Nie na hrubo!
- 4
Pripravila som si na tanierik s Grankom a v ňom som koláčik z bokov obalila. Medzi tým mi zhustla poleva, ktorou som poliala vrch koláčika. Nechala zatuhnúť a poliala som ešte ráz. Keďže som čokoládové štvorce chcela ozdobiť, použila som ružovú polevovú čokoládu. Vy môžete zdobiť rôzne. Tak vzniklo meno môjho koláčika. Čokoládové ružové kocky. Celkom sa mi to páčilo. Koláčik som prekrojila do trojuholníka. Chuťou pripomína dobošové rezy. No je neporovnateľne rýchly a ak si plnku urobíte do zásoby a necháte si krém zamraziť, bude vždy po ruke. Krém môžete voliť aj inej chuti. Ja som potrebovala zúžitkovať čokoládový. No viem si chuťovo predstaviť aj iné krémy.
- 5
Koláčik nám chutí a splnil svoje poslanie. Využila som zbytkovú plnku a mali sme nedeľný dezert, k obedu.
- 6
Aj z núdze sa veru niekedy podarí celkom dobrá vec.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
, už je v bezpečí - v kk - super!!!
Presne ako píšeš,aj nám mamka ak chcela rýchlo splniť naše sladké chúťky,ponatierala lekvárom oblátky.A aké boli dobré !!!
Nemala pri práci kedy zdobiť a parádiť koláčik.Ja ho dnes mám.Som doma na dôchodku.
@Haji ďakujem.
@Jamarlen pozdrav svoje dcérky.A tá romantika...už ani neviem,či mi k môjmu veku prislúcha.No ináč to neviem.Ďakujem.
@Torti čka som rada,že si stále zotrvala na Vareche a že mi fandiš.
@Siisa nie moja nie som profik,len určite to čo robím,robím rada a s láskou.To si ma vyznamenala a mňa to teší.
@Medulienka Ančulka,ďakujem.
@Jack našiel by sa.A myslím že aj celý štvorček,nie len kúsoček.No ako ti to dopraviť?
@Lus44 koláčik si pochválila,ale ako dobrá gazdinka zaujal ťa aj môj obed a že čo to bolo?My sme mali marinované prsia.Tie som marinovala v ochutenej jogurtovej marináde.Mala som ich naložené v marináde od piatku do nedele.Boli veľmi chutné a krehučké.Pridala som k ním zapečenú cuketu v zahustenom zvyškovom cestičku z marinády.Zemiaky varené a uhorkový šalát.
@Cesminaz ďakujem
Ďakujem vám všetkým za záujem a pre mňa povzbudzujúce vety.
Martuška,skvelá kuchárka sa v tebe nezaprie.Srdečná vďaka za recept..už je v Kk.
zbierajú sa mi sliny
2.) krásne servírovanie mi pripomína, že sa to
dá aj v sedemdesiatke, čo ma veľmi teší
pozdravujem:)
Nemyslím si,že servírovanie záleži od veku.To veru nie!Toho sa ty neboj! Ak je od mlada doménov slušne a chutne prestretý stôl,tak to budeš tak robiť,pokiaľ to budeš zvládať. Ani mladá gazdinka nemusí mať vzťah ako jedlo naservíruje.Musí to byť akýsi životný štýl,naučený rituál.A v mojom veku už záleží aj od môjho zdravia,ako od veku.Sama určite vieš,že ak ťa niečo bolí,veru nemáš náladu na tvorenie extra zaujímavého jedla a ešte aj krásne prestretého.
Si rada ak obslúžiš rýchlo stravníkov.Takže len nech nám zdravie slúži,aby sme na taniere ukladali chutné,pekné a zdravé jedlá.
Svatá pravda!
Ďakujem.Veru,človek keď je mladý,berie to prianie akosi benevolentne,nevšíma si ho.Až rokmi sa naučíme,že veru zdravie je to najdôležitejšie,čo ničím nenahradíme.