Čokoládové formičky

zlatulik3 - fotkazlatulik3, 27. decembra 2013
Čokoládové formičky
Foto: zlatulik3

Ja vlastne ani neviem ako sa volajú,ale manžel im od malička vraví čokoládové formičky..:-)

30 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

1  ks
1  ks
1  bal.
250 g




Postup

  1. 1

    Nachystáme si papierové košíčky. Pokrájame si žele cukriky..

  2. 2

    Roztopime nad parou ceru,pridame práškový cukor a s metličkou dobre vymiešame... Potom pridame BB puding a zase dobre vymiešame aby neboli hrudky..

  3. 3

    A potom si už len s lyžicou naberame polevu a davame do košíčkov a primiešavame cukriky a zase polevu na vrch..a lubovolne ozdobime.. Dame zachladit do komory..

Diskusia k receptu

zlatulik3
@3sandra3 ,chuť maju čokoladovu..:-) normalne formička stuhne a mne ta chut trochu pripomina tu varovu klasicku čokoladu,čo sa predavala kedysi davno na kila..
hubata
My sme si toto robili ako deti do kompótových mištičiek, je to taký BB puding, len tým že ide tam Cera podobá sa na čokoládu. Mlsali sme to s piškótami. Vďaka za pripomenutie.
zlatulik3
@klaudia968 , @hubata , veru je to velmi stary recept a stale dobry..:-) u nas sa to ako prve zje..:-) nikdy nerobime s jednej davky,ale hned s dvoch.. Pekny den vam prajem ..:-)
zdezda
Robievam tiez aj s polamanymi piskotami a davam do formy na biskup. chlebik, potom krajam na rezy a tiez podavam so slahackou. Davno som to nerobila, dakujem, ze si to na Varechu pridala :-)
zlatulik3
@zdezda , tu na vareche som hladala tento recept,ale nenašla som ho ..je tu vela receptov na šuhajdy s plnku..ale taketo obycajne len s cukrikmi,či bez tu neni..tak som rychlo spravila..pretože tie Vianočne sme už pojedli..:-) a toto je parminutová záležitost.. a potom už len odfotila a pridala na varechu..:-)
martapaula
Ja robím také šuhajdy,no do polevy dávam menej cukru a pridávam aj kakako,asi 30g.Plnku robím zo Salka s pomletými orechami,alebo nastrúhanými piškótami.Gumové cukríky dávam do čokolády,ktorú robím do formičiek.
jeka
Sú to "šuhajdy,alebo miňonky",robia sa bud čisté ,alebo s plnkou:orechy,prašk.cukor,detské piškoty a trocha mlieka.