Čokoládové flameri

majka1234567890 - bez fotkymajka1234567890, 4. mája 2014

Tento recept som našla v jednej knihe, vyzerá velmi lahodne a nielen vyzerá lahodne ale tak aj chutí.

8 až 10
porcií
10 minút
príprava

Suroviny

0,5 L
3 PL
štipka
80 g
2 PL
kúsok
(môže byt aj mrazené)
0,25 L
trochu




Postup

  1. 1

    Do osoleného mlieka zavarímekrupicu a na slabom ohni varímenajmenej 15 minút. Pridáme cukor a skúskom masla vymiešané kakao.

  2. 2

    Plechovú formu v tvare venca vypláchneme studenou vodou, vložíme do nej krupicovú zmes a necháme dobre vychladnúť.

  3. 3

    Studené flameri vyklopíme, stred venca vyplníme odkvapkaným ovocím a na okraji ozdobíme šľahačkou vyšľahanou s vanilkovým cukrom.

Diskusia k receptu

havino
ja poznám flameri tak a robievala som ho tak, že do horúcej uvarenej krupice, ochutenej citronovou korou, vanilkou, sa zašľahá sneh z bielok, ten sneh flameri dá nadýchanosť a jemnosť, plní sa do misiek, foriem, po vychladnutí vyklopí a ozdobí ovocnou omáčkou, ovocím




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia